• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

Bu hastalıklar dehşet saçıyor

Bu hastalıklar dehşet saçıyor
ABD’nin Georgia eyaletinde geçen hafta halatın koparak kestiği bacağına bulaşan “Nekrotizan Fasiit” (et yiyen bakteri) nedeniyle üç gün içinde bacağı ve karnının bir bölümü kesilen ...

ABD’nin Georgia eyaletinde geçen hafta halatın koparak kestiği bacağına bulaşan “Nekrotizan Fasiit” (et yiyen bakteri) nedeniyle üç gün içinde bacağı ve karnının bir bölümü kesilen Aimee Copeland’ın trajik hikayesi, acımasız virüslerin gündeme gelmesine neden oldu.

ABD’nin haber sitesi Daily Beast, çok nadir görülmesine rağmen bulaştığında dehşet saçan en ölümcül virüslerin neden olduğu hastalıkların bir listesini çıkardı:

NEKROTİZAN FASİİT:
Halk arasında “et yiyen bakteri” olarak bilinen enfeksiyon hastalığı, birçok bakteri çeşidinden bulaşabiliyor. Derinin içine nüfuz ettikten sonra kasları yemeye başlayan bakteriler, kendine yuva oluşturduktan sonra da vücudun tüm doku sistemine rahatlıkla ulaşabiliyor. .

FELÇ EDİCİ DENİZ KABUKLUSU ZEHİRİ (PSP):
Kurbanları, kabuklu deniz ürünleri tüketen herkes olabilir. Yalnızca kabuklu deniz ürünlerinin dokularında bulunan bir zehirle etkili olan hastalığın ilk belirtisi el ve ayak parmaklarında karıncalanma olarak baş gösteriyor. Daha sonra eklemlerin kontrolünün kaybedilmesi, karın ve göğüs ağrısını nefes zorluğu takip ediyor. Zehir, kurbanın yarım saat içinde hayatını kaybetmesine neden oluyor

ACANTHAMOEBA KERATİTİS: “Acanthamoeba” isimli bir amipten korneaya bulaşan bir enfeksiyonla, gözde acı hissi ve körlüğe neden olan bir hastalıktır. Genellikle musluk sularından bulaşan bu mikrobik enfeksiyon, nadir görülmesine rağmen çoğunlukla lens kullanıcılarını etkiler.

NEHİR KÖRLÜĞÜ (ONCHOCERCİASİS): Dünyanın körlüğe neden olan ikinci en büyük enfeksiyonlarından olan hastalık, akarsularda kara sineklerin larvalarını bıraktığı akıntının hızlı olduğu alanlardan bulaşıyor. Larvalar, vücutta 14 yıla kadar yaşayabilen parazitler üretiyor. Bu da körlük gibi ciddi hastalıklara neden oluyor.

TAŞ ADAM SENDROMU (FOP): Vücuttaki yumuşak dokuların ve kasların kemiğe dönüşmesine neden olan hastalık, genetik nedenlere dayanıyor. Her 2 milyon kişide bir görülen hastalık, kişinin vücuduna aldığı bir darbeyle o bölgede yeni bir kemik oluşmasına neden olmasıyla biliniyor.

İDRARLA VÜCUDA GİRİYOR
CANDİRU BALIĞI:
Amazon Nehri’nde yaşayan küçük 3 santimetrelik bir balık olan “Candiru”lar, büyük balıkların solungaçlarına yerleşerek yaşayan parazitlerdir. Canlı organizmaların içinde yaşayabilen bu balık, nehre idrar yapıldığında idrarı takip ederek insan vücuduna girip ancak cerrahi yollarla vücuttan çıkarılabilir. Vücutta kaldığı sürede insan kanından beslenir.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3794 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim