• BIST 9873.15
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 22 °C

Bursa'ya gelen medikal turist sayısı yüzde 300 arttı

Bursa'ya gelen medikal turist sayısı yüzde 300 arttı
Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) Başkanı Dr. Mustafa Esgin, sağlık turizmi alanında yapılan çalışmaların olumlu sonuçlarının alınmaya başladığını belirterek, "Bursa’ya gelen medikal turist sayısı 2011’e kıyasla 2012 yılında yüzde 300 artmıştır." dedi.

BUSAT Başkanı Dr. Mustafa Esgin ve dernek yöneticileri Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret etti. Bursa’nın geleceğe talip bir şehri inşa etmek zorunda olduğunu kaydeden Esgin, sağlık turizmi alanında yapılacak çalışmaların Bursa’nın gelecek vizyonunu değiştireceğini söyledi. Dr. Esgin, bu kapsamda Bursa’ya Sağlık Serbest Bölgesi kurulması, Termal Kür Merkezi ve Termal Kür Parkı’nın kurulmasını önemsediklerinin altını çizdi. Bursa’nın 1500 yıllık bir tarihi termal kent kimliğine de sahip olduğuna dikkat çeken Esgin, şunları söyledi: "Tarihsel ve kültürel dokunun yanında saniyede 300 litre gibi önemli bir jeotermal kaynağa sahip Bursa, dünya çapında termal kent olma yolundadır. Bursa’ya dünya standartlarında Termal Kür Merkezi ve Termal Kür Parkı yapıldığında kaybettiğimiz termal kent özelliğini tekrar kazanabiliriz. Termal için şehir dışına çıkan Bursalıları da tekrar kazanmalıyız."

Sağlık turizmi alanında yapılan çalışmaların olumlu sonuçlarının alınmaya başlandığını açıklayan Esgin, "Yakında resmi makamlarca açıklanacak verilere göre; Bursa’ya gelen medikal turist sayısının 2011’e kıyasla 2012 yılında yüzde 300 artmıştır. Hedefimiz Bursa’dan Türkiye’ye sonra da dünyaya açılmak. Bu noktada, kent dinamikleriyle birlikte hareket etmek başarıyı da beraberinde getirecektir." dedi.

BOZBEY; BURSA ÖNEMLİ BİR MERKEZ OLACAK

BUSAT’ın bir yıl boyunca yerelde, ulusal ve uluslararası düzeydeki çalışmaları hakkında bilgi alan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, takdirle karşıladığı çalışmalara her konuda destek olacağını söyledi. Bursa’nın dünya çapında bir termal kent kimliği kazanmasında, sivil toplum kuruluşları kadar yerel yöneticilere ve idari kesimlere de görevler düştüğünü ifade eden Bozbey, "Var olan değerlerimize sahip çıkmak, kaybettiklerimizi geri kazanmak konusunda Bursa’ya hep beraber sahip çıkmak zorundayız. İddia ediyorum ki; iyi bir planlama ile çok kısa sürede Bursa başka illere kaptırmış olduğu termal kent unvanını geri alarak Türkiye’de ve Avrupa’da önemli bir merkez olacaktır. BUSAT’ın bu konudaki duyarlı çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Biz de bu konuda üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz." dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4634 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim