• BIST 9071.02
  • Altın 2324.965
  • Dolar 32.3657
  • Euro 34.9347
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 19 °C

Cemil Zeybeker'e acı reçete vakasına inceleme

Cemil Zeybeker'e acı reçete vakasına inceleme
İhmaller zinciri sonrasında komaya girdiği iddia edilen Cemil Zeybeker'le ilgili İzmir Sağlık Müdürlüğü inceleme başlattı.

Basında, 'İzmir'in Torbalı ilçesindeki yerel bir gazetede muhabir olan 24 yaşındaki Cemil Zeybeker'in motosikletle trafik kazası geçirdiği ve kendi imkanları ile gittiği Torbalı Devlet Hastanesi acil servisinde röntgen filmi çekildikten sonra kantinde bekletildiği, daha sonra da 112 ambulanslarının görevde olması nedeni ile kendi imkanları ile İzmir'e nakledildiği' şeklinde haberler yer almıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İzmir Sağlık Müdürlüğü, İzmir 112 Komuta Kontrol Merkezi ve hastane kayıtlarından inceleme yapıldığını bildirdi. Açıklamada, Cemil Zeybeker adlı hastanın motosiklet kazası ile ilgili 112 Komuta Kontrol Merkezi'ne herhangi bir çağrının ulaşmadığı, yaralının kendi imkanları ile 11 Kasım.2011'de 19.10'da Torbalı Devlet Hastanesi'ne ulaştığının hastane kayıtlarından anlaşıldığı belirtildi. Açıklamada, acil serviste görevli doktora hastanın önce ayağının üzerinden araba tekerleğinin geçtiğini daha sonra da düştüğünü söylediği belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi: "İlk muayenesinde önemli bir bulgu saptanmayan hastaya ayak grafisi istenmiş ve çelişkili ifade verdiği için adli tespit maksadıyla hastane polisine de haber verilmiştir. Çekilen ayak grafisinde bir patoloji saptanamaması üzerine şikayetçi olmadığını ve düştüğünü başının ağrıdığını söyleyen hastaya iki yönlü kafa grafisi ve servikal vertebra grafisi istenmiştir. Grafilerinde herhangi bir patoloji görülmeyen hastanın yakınlarına her ihtimale karşı 2 -3 saat müşahade altında tutulacağı söylenmiş ve beklemesi istenmiştir. Bu sırada başka bir hastanın tedavisi ile ilgilenilirken hastanın kimseye haber vermeden 19.58'de hastaneden ayrıldığı hastane kamera kayıtlarından tespit edilmiştir. Bunun üzerine nöbetçi şef, acil servis doktoru ve hastane polisi tarafından bir tutanak tutulmuştur. Hastanın Özel Torbalı Tıp Merkezi'ne kendi imkanları ile gittiği, saat 20.30'da Tıp Merkezinden 112 Komuta Kontrol Merkezi aranarak hastanın İzmir'e sevkinin istendiği 112 bilgisayar kayıtlarından tespit edilmiştir. 112 Komuta Kontrol Merkez tarafından o saatlerde Torbalı ilçesinde görev yapan 2 adet 112 ambulansından birisinin Torbalı Devlet Hastanesi'nden KOAH vakasını İzmir'deki Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, diğerinin de yine aynı hastaneden bir kalp vakasını İzmir'e nakletmek için ilçeden ayrıldığı ve henüz görev bölgelerine dönmediklerinin tespit edilmesi üzerine Tıp Merkezinden arayan doktora hastanın bekleyemeyecek kadar acil olması durumunda kendi ambulansları ile nakledilmesinin uygun olacağı bilgisi verilmiştir. Hasta yakınları saat 20.40'da hastayı kendi imkanları ile nakletmek amacıyla Özel Torbalı Tıp Merkezinden ayrılmış ve yolda bilinci kapanan hasta saat 21.20'de İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine giriş yapmıştır. Acil serviste yapılan muayene ve konsultasyonlarından sonra beyin cerrahisi ekibi tarafından epidural hematom tanısı ile operasyonuna alınan Cemil Zeybeker adlı hasta halen İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anestezi Yoğun Bakım Servisinde yatmaktadır." Açıklamada, konuyla ilgili inceleme başlatıldığı kaydedildi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2116 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim