• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 13 °C

Cep telefonu çocuklarda beyin tümörü riskini artırıyor

Cep telefonu çocuklarda beyin tümörü riskini artırıyor
Medical Park Ordu Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Şeyda Eren, 12 yaşından küçük çocuklara cep telefonu vermenin yanlış olduğunu belirterek, “13-20 yaş arasında da mümkün olduğunca telefonu az kullanılması gerekiyor” dedi.

Çocuklarda cep telefonu kullanımının kısıtlanması gerektiğini söyleyen Uzm. Dr. Şeyda Eren, "Cep telefonlarımızdan çocuklarımızı uzak tutmak, 12 yaşına kadar cep telefonu kullanımına izin vermemek, 13-20 yaş arası kullanımı da mümkün olduğunca kısa sürede olacak şekilde kullanımı kısıtlamak gerekmektedir. Yapılan araştırmalar beyin tümörü, akustik nörinom gelişme şansının 20 yaşından önce cep telefonu kullananlarda 4 misli artabileceği, görme keskinliğinin azalabileceği ve göz merceğine verilen zarar ile katarakta yol açabileceği, işitme kaybına yol açabileceğini göstermiştir" şeklinde konuştu.

Teknolojik gelişmelerin meydana getirdiği çevre kirliliği ve ortaya çıkabilecek sağlık sorunlarını tahmin etmenin zor olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Eren, "Günlük yaşamda kullandığımız elektronik cihazların tamamı elektromanyetik alan oluşturmaktadır. Ev içinde kullandığımız elektrikli ve elektronik cihazlarının tümü elektromanyetik alana sahiptir. Televizyonlar için her yönde 3 metrelik korunma alanı sağlanmalıdır. Elektrikli traş makinesi ve saç kurutma makinesi gibi kullanımı zaruri olmayan aletlerin hayatımızdan çıkarılmasında fayda vardır. Teknoloji harikası bilgisayarlar da tehdit unsuru olabilmektedir. Bu açıdan çocukların bilgisayar karşısında geçirdikleri süre kısıtlanmalı, düşük elektrik ve manyetik alanı olan bilgisayarlar tercih edilmelidir. Her yöne elektromanyetik mikrodalgalar yayarak çalışan cep telefonları ise özellikle altı dakikanın üzerindeki konuşma süresinde kulak ve beyin dokusunun ısısını artırdığı ve bizim bile hissedebildiğimiz baş ağrılarına sebep olduğu bir gerçektir" diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4750 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim