• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 27 °C

Cerrahpaşa'da çökme tehlikesi / Video

Cerrahpaşa'da çökme tehlikesi / Video
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki bazı poliklinikler, çökme yüzünden kapatıldı.

İddiaya göre; hastanenin hemen yakınında sürdürülen bir kazı çalışması nedeniyle, Onkoloji, Çocuk Hastalıkları ve Kulak Burun Boğaz polikliniklerinin temel ve kolonlarında hasar meydana geldi. Hasarın tespitinin ardından harekete geçen ekipler, öncelikle tedavisi süren hastaları ambulanslarla başka hastanelere ve polikliniklere sevk etti.

Hasta sevkinin ardından, binalardaki yatak ve malzemeler, görevliler tarafından dışarıya taşındı. Tahliye işlemi sonrasında kilitlenen binaların dışına şerit çekilerek, "Binaya girmek tehlikeli ve yasaktır" şeklinde uyarı yazıları asıldı.

Sağlık Emekçileri Sendikası Cerrahpaşa Temsilcisi Aydın Erol, "Bayramdan önce yaşanan bir olay aslında. Yan taraftaki cami de hizmet veremiyor. Dün 15.30 itibariyle ufak sarsıntılar oluştu. Hızlı bir gelişme ile boşaltıldı. Kolonlar ciddi hasar görmüş, toprak kayması var. Çocuk kreşinde hasar var. Dekanlık üzerine düşeni yaparak boşalttı. Daha sonraki gelişmeleri takip edeceğiz" dedi.

İ.Ü'den yazılı açıklama

İstanbul Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde, 17 Kasım 2011 tarihinde, Tıbbi Onkoloji, Hematoloji/Diyaliz Ünitesi, Çocuk Polikliniği, K.B.B Polikliniği ve Kreş olmak üzere, ayrı ayrı binalarda bazı kolonlarda ve zeminin bazı bölümlerinde çatlamalar olduğu belirterek, bu nedenle binaların boşaltıldığı ifade edildi.

Açıklamada, "İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde, 17 Kasım 2011 tarihinde, Tıbbi Onkoloji, Hematoloji/Diyaliz Ünitesi, Çocuk Polikliniği, K.B.B Polikliniği ve Kreş olmak üzere, ayrı ayrı binalarda bazı kolonlarda ve zeminin bazı bölümlerinde çatlamalar oluşmuştur. Bu fizik yapı etkilenmelerinin nedenleri uzman ekip tarafından araştırılmaktadır. İstanbul Üniversitesi en küçük riski de değerlendirerek, 17 Kasım 2011 itibarıyla, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ilgili bölümlerinde geçici tedbirlere başvurulmuştur. Teknik incelemeler, her platformda titizlikle ve tüm ilgili olabilecek kurumlarla koordineli olarak sürdürülmektedir. Uzman ekibin hazırlayacağı ön rapor tamamlandığı anda kamuoyu ile paylaşılacaktır. 2010 yılında da benzer hasarlar oluşmuş ve ortaya çıkan riskler nedeniyle, Merkez Laboratuvarı taşımak zorunda kalınılmıştı. Hasta ve çalışan güvenliği en üst düzeyde sağlanarak, bu olayda da en kısa sürede gereken taşınma önlemleri alınmış ve tamamlanmıştır. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastanesinin ilgili binalarının taşınması sürecinde bize yardımcı olan hasta, hasta yakını ve çalışanlarımıza teşekkür ederiz" denildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2636 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim