• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 30 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 26 °C

Cinayet teşebbüsü gibi rapor skandalı

Cinayet teşebbüsü gibi rapor skandalı
Muğla ve ilçelerinde çalışan çok sayıda kişiye, sahte imzalarla portör muayene raporu ve belgesi vererek haksız kazanç sağladığı belirlenen Bodrum'daki özel bir sağlık merkezine düzenlenen operasyonda 3'ü yönetici 16 kişi gözaltına alındı.

Muğla'nın Milas ilçesinde bir hastanede laborant olarak görev yapan Abdurrahman Önder, gıda sektöründe çalışanların 1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanunu’nun 126’ncı maddesi gereğince turizm bölgelerinde yılda bir kez alınması gereken portör muayenesini içeren kan, idrar, gaita ve akciğer testlerinde son zamanlarda azalma olması üzerine araştırma yaptı. Araştırma sonucunda, çok sayıda çalışana sahte imzalı portör muayene raporu ve belgesi verildiğini farkedip, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

MUAYENEDEN GEÇİRİLMEDEN RAPORLAR VERİLMİŞ
Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı, savcılığın talimatı üzerine il genelinde portör muayene raporu vermeye yetkili olan iki özel sağlık kuruluşundan biri olan Bodrum’un Gümbet Mahallesi, Adnan Menderes Caddesi’ndeki bir sağlık merkezini 6 ay süreyle teknik takibe aldı. Takip sonucu, sağlık merkezinin Sağlık Bakanlığı’ndan kiralanan Gezici Portör Muayene Aracı ile Muğla ve İlçeleri’nde yaptığı muayenelerde alınan test örneklerinin laborant ve doktor imzaları taklit edilerek imzalanıp, ilgili kurumlara gönderildiği belirlendi. Bazı çalışanlara ise hiç muayeneden geçirilmeden rapor düzenlendiği tespit edildi.

YENİDEN MUAYENEDE 20 KİŞİ SARILIK VE VEREMLİ ÇIKTI
Bunun üzerine portör raporları usulüne uygun verilmediği belirlenen 400 çalışan tekrar muayene gönderildi. Muayene sonucunda, ilçedeki otel ve restoranlarda çalıştıkları belirlenen 20 kişiye sarılık ve verem teşhisi konuldu. Bunun üzerine jandarma bugün sağlık merkezine operasyon düzenleyip, 3’ü yönetici 16 kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların, bu yolla 500 bin TL’lik vurgun yaptıkları ileri sürüldü.

Sağlık merkezinin gözaltına ve jandarmadaki ifadesinin ardından serbest bırakılan yönetim kurulu başkanı Metin Şentürk, asıl mağdurun kendisi olduğunu ileri sürdü. Şentürk şunları söyledi:

"5 ay önce, Sağlık İl Müdürlüğü tarafından bize portör muayenesi işi verildi. Yapmaya başladık ancak, devletin tüm sağlık birimleri ve çevre teknisyenleri bu işe karışınca iş kontrolümüzden çıktı. Portör raporlarında sahte imzalar ve sahte belgeler bulunduğu, yanlışlıklar yapıldığı doğru. Ama bu bizim dışımızda olan bir şey. Önümüzdeki günlerde bu işin büyümesi ile birlikte elimdeki bu işin içinde devlet memurları olduğunu gösteren belgeleri de açıklayacağım ve ilgili kurumlara vereceğim. Bunların isimleri şu an bende gizli. Bizim kağıtlarımızla sahtecilik yapan asıl onlar. Bunları ilgili kurumlara bildirdim. Olayda bizim belgelerimizin ve logomuzun kullanılması sıkıntı yarattı. Muğla’da bu işi yapan iki sağlık kuruluşundan biri olarak bizden bir günde bin kişinin idrar, kan, gaita tahlilleri ve akciğer filmlerinin çekilmesi istenince durum bu hale geliyor. Zaten, kiraladığımız portör araçlarını da iade etmeyi düşünüyoruz. Bu işi bırakalı bir ay oldu. 4 milyon TL yatırım yaptım. 9- 10 lira için bu tür hokkabazlıklara ihtiyacım yok."

Gözaltındaki 15 kişinin, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3491 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim