• BIST 9693.46
  • Altın 2508.306
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.833
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 21 °C

Cinsel güç nasıl artırılacak!

Cinsel güç nasıl artırılacak!
Düzenli cinsel yaşam iyi bir hayatın ayrılmaz parçasıdır. Bedensel ve ruhsal alanda işler yolunda gidiyorsa, özel bazı durumlar dışında cinsellik bakımından ciddi bir problem yaşanmaz.

Yani, sağlık ve huzurunuz yerinde, işiniz, gücünüz yolundaysa, cinsellik kendi halinde, belirli bir dönem içinde seyreder gider. Zaten eğer, cinsellik konusunu konuşmaya başladıysanız, bu bazı sorunlar yaşamaya başladığınızı gösteren önemli bir işarettir. 

Cinsel sağlığı olumsuz etkileyen şeylerin başında bizim hayat yanlışlarımız var. Sigara, alkol, yüksek kalorili besinler, şekerli, unlu, tuzlu yiyecekler, aşırı kilolu olmak, hareketsiz ve tembel bir hayat sürmek -yani bedeni paslanmaya terk etmek- cinselliğin en büyük düşmanları olarak seyrediyor.

Yeri gelmişken hemen altını çizelim: Cinselliğe en büyük katkı düzenli fiziksel aktiviteden geçiyor. En güçlü afrodizyak olarak “egzersiz” tavsiye ediliyor.

Cinsel yaşamı olumsuz etkileyen çok sayıda hastalık var. Hastalığın her türlüsü cinselliğe olumsuz etki yapıyor ama özellikle şeker hastalığı, tiroit bezi hastalıkları, hormon hastalıkları (testosteron azlığı, böbrek üstü bezlerinin tembelliği) depresyon ve benzeri ruhsal sorunlar, yönetilemeyen stres, kaygı durumu bozuklukları cinsel hayatın altını üstüne getirebiliyor.

SORUNLAR YAŞLANDIKÇA ARTIYOR

İlaçlar da cinsel hayatı baskılayabiliyor.

Özellikle kolesterol düşüren statinler, bazı tansiyon ilaçları -resernin, metildopa, idrar söktürücüler, betablokerler-, anti alerjik ilaçlar, depresyon ilaçları, uyku ilaçları, ruhsal gevşeticiler, ağrı kesiciler, ülser tedavisinde kullanılan ilaçlar bu konuda en çok suçlananlar.

Şu noktayı da aklınızdan çıkarmamanız lazım: Cinsel hayat yaş ilerledikçe -hormonal seviyelerdeki düşmeye bağlı olarak- gençlikteki hızını kaybetmeye başlıyor. Yani yirmili, otuzlu yaşlardaki cinsel gücü, isteği, arzuyu, altmışlı yaşlarda da sürdürmeye kalkmak veya böyle bir beklentide bulunmak insafsızlık (!) gibi görünüyor.

Cinsel yaşama destek olabileceği söylenen doğal ürünlerin başında ise arginin, ginseng ve gingko biloba özleri geliyor ama bunların da etkileri son derece sınırlı.
Ciddi bir fayda beklememek doğru olur. Ayrıca, bu amaçla satılan ürünlerin bazılarının içinde sildenafil, tadalafil, testosteron gibi reçete ile satılması gereken ciddi maddeler var ve bunlar, bu ürünlere “çaktırmadan!” konuyor. Bu tür ürünlerden kesinlikle uzak durun. Cinsel yaşamı güçlendireceği söylenen besinlerin listesini ise aşağıdaki kutularda bulabilirsiniz.

Otlar-bitkiler

Aşağıdaki ot ve bitkiler cinsel yaşama destek olur umuduyla kullanılıyor:

-  Safran
-  Karanfil tomurcuğu
-  Zencefil
-  Tarçın
-  Zerdeçal
-  Nane
-  Kekik
-  Kişniş
-  Kakule
-  Ada-çayı
-  Rezene
-  Ravent

Kuruyemişliler

Kuruyemişlerin en çok fayda umulanları aşağıda sıralanıyor:

-  Çekirdekler (karpuz, kabak, ayçiçeği)
-  Yer fıstığı
-  Ceviz
-  Badem
-  Fındık
-  Susam, çörek otu

AKLINIZDA OLSUN

Bunlar önemli

-  Arginin etkili: Argininden en zengin yiyecekler sırayla; karpuz, kabak çekirdeği, yer fıstığı, ayçiçeği çekirdeği, ceviz, fındık
ve bademdir.
-  Citrulin faydalı: Citrulin zengini yiyeceklerin başında karpuz (beyaz kısmı!)
ve salatalık geliyor.
-  E vitamini zengini besinler öneriliyor: Ay çiçeği çekirdeği, avokado en önemlileri
-  Bromelain içeren yiyecekler tavsiye ediliyor: Muz, ananas (muzda potasyum
ve B vitamini de var)

Prof. Dr. Osman MÜFTÜOĞLU

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5873 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim