• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 14 °C

Çocuklara da 2 yılda bir check-up yaptırın

Çocuklara da 2 yılda bir check-up yaptırın
Çocuk hastalıkları uzmanı Dr. Dicle İnanç “Büyükler gibi çocukların da check-up’a ihtiyacı var. İki senede bir check-up yaptırın” diyor.

Check-up hemhastalıkların önceden teşhisinde büyük önem taşır, hemde sağlıklı bir geleceğin en büyük anahtarıdır. Her zaman yetişkinler için gerekliliğinden bahsedilen check up, çocuklara düzenli olarak yapıldığında sağlıklı nesillerin yetişmesine büyük katkı sağlar. Çocukluk çağında yavaş yavaş başlayan pek çok erişkin hastalığının önlenmesi, bu dönemde yapılan taramalar ilemümkün olabilir.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Dicle İnanç, “Yenidoğan döneminde yapılan taramalardan sonra her sağlam çocuğa 6 ay - 1 yaş arasında rutin tahliller yapılmalıdır. Sonrasında ise 1-2 sene aralıklarla çocukların rutin bir check-upmuayenesinden geçmesi önerilmektedir” diyor.

ZEKÂ GERİLİĞİ TESPİTİ

İnanç çocuklarda check-up’ın gerekliliğini şu sözlerle anlatıyor:

“Hipertansiyon, obezite, kalp-damar hastalıkları ve diyabet, uygun beslenme ve spor yapma alışkanlığının kazandırılması ile önlenebilmekte veya azaltılabilmektedir. Bunun için de büyümenin çok yakından izlenmesi, normalden sapmaların erken teşhis edilip, çocukta kalıcı etkiler yapmadan önlenmesi gerekmektedir.Örneğin yenidoğan tarama testleri ile zekâ geriliği başta olmak üzere birçok sağlık sorununa neden olan doğumsalmetabolik hastalıklar saptanarak tedaviye kısa sürede başlanılabilir. Yine doğumsonrası testlerle duyma kusurları, kalça çıkıkları, göz sorunları erken saptanabilir.”
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2702 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim