• BIST 9575.35
  • Altın 2487.933
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.8335
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Çocukların 2 bardak süte ihtiyacı var

Çocukların 2 bardak süte ihtiyacı var
Uzmanlar, ilköğretim çağındaki çocukların vücut sağlığı ve kemik gelişimi için günlük en az 500 gram süt tüketmesi gerektiğini belirtiyor.

Manavgat Devlet Hastanesi Başhekimi ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Kuru, 6 yaşındaki bir çocuğun gelişmesi ve sağlıklı olması için günlük en az 2 bardak süt içmesi gerektiğini söyledi.

Sütün, çocuk hastalıklarına karşı koruyucu olduğunu belirten Dr. Kuru, çocukların okula gitmeden önce kahvaltıda bir bardak süt içmelerinin kemik gelişimi için çok yararlı olduğunu kaydetti. Sütün, çocukların bedensel gelişimleri için protein, güçlü kemik ve dişler için kalsiyum ve enerji ihtiyacını karşıladığını belirten Kuru, süt içmenin çocukların sağlıklı dişlere, güçlü kemiklere sahip olmaları yanı sıra bağışıklık sistemlerini güçlü hale getirdiğini ifade etti.

Kuru, "Sütte, bağışıklık sisteminin gelişmesi için gereken vitaminler bol miktarda bulunuyor. Bir bardak süt, 6 yaşındaki bir çocuğun ihtiyaç duyduğu günlük kalsiyum ihtiyacının yüzde 52'sini, proteinin yüzde 35'ini, B12 vitaminin yüzde 95'ini karşılıyor. Süt, çocuğun enerji ihtiyacını ise yüzde 5-6 oranında gideriyor. İhtiyaç duyacağı besin öğelerini önemli miktarda içinde barındırıyor. İlkokul çağındaki bir çocuğun günde en az 500 gr, yani iki su bardağı süt tüketmesi gerekiyor." diye konuştu.

Manavgat Süt ve Süt Ürünleri Üretici Birliği (MASÜB) Başkanı Bilal Ay, Türkiye'de gelişme çağındaki çocuklar için süt tüketim oranının Avrupa Birliği (AB) ülkelerine göre çok düşük olduğunu söyledi. MASÜB Başkanı Ay, Türkiye'de gelişmekte olan çocukların günlük süt tüketimin bir bardağı bile bulmadığını söyledi. Avrupa ülkelerinde çocukların süt tüketim miktarının günlük ortalama bir litre olduğunu belirten Ay; ailelerin, çocukların gelişim çağında gazlı içecekler yerine süt içirmelerinin sağlıklıları açısından çok önemli olduğunu kaydetti.

Ay, "Maalesef ülkemizde, AB ülkelerine göre süt tüketimi çok düşük. Çocuklarımızı okula göndermeden önce en az bir bardak süt içirelim. Çocukların küçük yaşta süt içme alışkanlığı kazanmaları için anne ve babalarda çocuklarının yanında birlikte bir bardak süt içmeli" dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8128 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim