• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 24 °C

Depremzededen senet aldılar: Senet yoksa nefes de yok

Depremzededen senet aldılar: Senet yoksa nefes de yok
Diyaliz hastası depremzedeyi SGK primleri ödenmediği için tedavi etmediler. Hasta depremzede, senet imzalatıldıktan sonra diyaliz makinesine bağlanabildi!

Diyaliz hastası depremzedeyi SGK primleri ödenmediği için tedavi etmediler. Hasta depremzede, senet imzalatıldıktan sonra diyaliz makinesine bağlanabildi!

Hamdiye Oğraş bir depremzede. Üstelik diyaliz hastası. Haftada üç gün diyalize girmesi gerekiyor. Van’da yaşanan depremin ardından başta Başbakan Erdoğan olmak üzere Hükümet yetkililerinin gereken yardımları yaptıklarını iddia ettiği bir ortamda Oğraş’ın başına gelenler söylenenlerin hiç de gerçek olmadığını bir kez daha ortaya çıkardı.
Hükümetin gerçek anlamda depremzedeyle ilgilenmediği de görüldü. Sağlıkta dönüşüm denilen politikaların bütünüyle paraya bağlı olduğu, para ödemeyenler, ölümcül bir hastalıkla yüz yüze kalsa da tedavi hizmetlerinden faydalanamıyor. Üstelik bir ay sonra uygulanmaya başlanacak Genel Sağlık Sigortası uygulanmaya başlandığında benzer olaylar daha da sıklaşacak.

ÖNCE PARA GARANTİSİ


Hamdiye Oğraş adlı depremzede, senet imzalatıldıktan sonra hastaneye kabul edildi. Depremde evi hasar gören ve Van’daki hastaneler hizmet vermediği için tedavi için Hakkari’nin Yüksekova ilçesine giden diyaliz hastası Hamdiye Oğraş, SGK primi ödenmediği için hastanede tedavi olamadı. Haftada 3 gün diyalize girmesi gereken Oğraş, senet imzaladıktan sonra tedavi olabildi.

SAĞLIK KARNESİ İPTAL


Zorunlu bir tedavi hizmetinin bile verilmediğini dile getiren Oğraş, “Yetkililer primlerin ertelendiğini söylüyor. Fakat bunlar sadece söylemde kaldı. Burada tedavi bile olamadım. Ancak senet yaptıktan sonra tedavi olabildim” diyerek yaşananlara isyan etti. Annesini hastaneye götürdüğünde SGK primi ödenmediğinden dolayı tedavi edilmediğini belirten Oğraş’ın oğlu Tekin Oğraş, Başbakanın açıklamalarının doğru olmadığını annesini hastaneye götürdüğünde anladığını dile getirdi. Oğraş, “Biz de son iki ay primleri ödeyemedik diye annemin sağlık karnesi iptal edildi. Hastane yetkilileri primi ödemem durumunda gerekli tedavinin devam edeceğini belirttiler. Ancak Yüksekova SGK yetkilileri primi ancak Van’da ödeyebileceğimi söylediler. Van’da ise deprem nedeniyle işlem yapılamıyor. Biz ancak senet yaparak tedavi yapabildik” diye konuştu.

SGK ENGELLEDİ

Senet imzalattıklarını kabul eden Yüksekova Devlet Hastanesi Müdürü Cengiz Selçuk ise, senetleri SGK’dan ödemeleri tahsil etmek için imzalattıklarını savundu. “Hastamızın durumu iyi değil. Ancak SGK hastamızın 3 aylık prim ödemesini yapmadığı için sistemden hastanelere girişini kapatmıştır. SGK ile görüşmelerimiz devam ediyor. Hastamızın tedavisini ücretsiz olarak devam edeceğiz. Yaptığımız hizmeti manuel olarak kayıt altına alarak SGK’dan ücreti talep edeceğiz” dedi. Selçuk, SGK ödemeyi yapmazsa bile, senedin karşılığını depremzede olduğu için hastadan tahsil etmeyeceklerini söyledi.

Sami Yılmaz/Evrensel.net

Bu haber toplam 1879 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim