• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Dişlerinizdeki bozukluk yüz ifadenizi etkiliyor

Dişlerinizdeki bozukluk yüz ifadenizi etkiliyor
Göze hoş görünen dişler ve sağlıklı diş etleri olan bir ağız kişinin yaşamına pozitif izlenimler katar.

Kişinin sadece genç görünmesini değil kişinin kendine güvenini ve saygısını kazandırır. Kısaca güzel bir "gülüş" hayatınızı değiştirebilir.
 

Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu, dişler ve dudakların yüz yapısını belirleyen en önemli faktörlerden olduğunu belirterek, dişlerdeki yapısal veya şekilsel bir bozukluğun ağzın görünümünü etkilediğini, aynı zamanda yüzün simetrik görünümünü tamamen değiştirdiğini açıkladı.

Kışlaoğlu, yaptığı açıklama da “ağız dudaklar ve dişler güzel bir gülüşün temel taşlarıdır. Dişlerde ki eksiklik ve ya şekil bozukluğu dudak şeklini tamamen değiştirdiği için ağız çevresinde çeşitli asimetrik görünümler ve istenmeyen kıvrımların oluşumuna neden olur. Estetik olarak yenilenmiş dişler ağız çevresinin görünümünü değiştirerek daha genç ve daha sağlıklı bir görüm sağlar. Estetik ve uyumun bir bütün olduğu düşünülürse; özellikle yüz bölgesinde gerçekleştirilen müdahalelerde diş ve dişeti yapısına yapılacak estetikle daha iyi sonuçlar elde edilir. Bu amaçla estetik cerrahi ameliyatları ile birlikte yapılacak ağız ve dişe yönelik eşzamanlı operasyonlar başarılı bir sonuç için oldukça önemli bir konudur.” diye konuştu.

ESTETİK DİŞ HEKİMLİĞİ NEDİR?

Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu, estetik diş hekimliğini ağız yapısındaki doğuştan veya sonradan oluşan ortodontik problemler, çenesel uyumsuzluklar, dişlerdeki çapraşıklık ve çeşitli dişsel bozukluğun tedavi edilmesi olarak açıkladı. “Doğallıktan uzak, abartılı form ve renklerdeki yapay dişler, ilk bakışta amatör bir göz tarafından bile hemen fark edilir, bu nedenle estetik diş hekimliğinde, titiz bir hazırlık ve planlama evresi gereklidir” diye konuştu.

Kışlaoğlu diş estetiği süreç ve uygulamasını şöyle açıkladı:

“Klinik ve Radyolojik Muayene ile estetik çözümlere geçmeden önce ağız ve diş sağlığının değerlendirilmesi amacıyla genel bir ağız ve diş muayenesi yapılır. Hastanın tüm ağız rontgeni (Panoramik röntgen) alınarak nasıl bir yol izleneceğine karar verilir. Model uygulaması ile de üst ve alt çeneden ölçüler alınarak dişlerin ve çevre dokuların modeli elde edilir daha sonra bu modeller üzerinden. Yüz, gülüş, profil ve ağız içi fotoğrafları da alınarak her açıdan ağız ve dişlerin görüntüsü elde edilir.

Planlama evresi …

Hastadan alınan fotoğraf ve modeller üzerinde dişlerin ve diş etlerinin estetik açıdan sorunlu olan bölgeleri tüm yüz bölgesi düşünülerek değerlendirilir.

Bu değerlendirmeler sırasında hastaya kendi fotoğrafları ve modelleri üzerinde estetik açıdan sorunlu olan sahaları gösterilir, sorunların nasıl giderilebileceği konusunda bilgi verilir ve hastanın estetik düzenlemesi ile ilgili tedavisinin planlaması yapılır.

Eğer mevcut estetik sorunların giderilebilmesi için kapsamlı bir tedaviye

ihtiyaç duyuluyorsa, gerekli konsültasyonlar yapılır. Hastamızın da beklentileri doğrultusunda yüz ve dudak yapısına uygun yeni bir gülüş tasarlanır. Ağzından alınan ölçüler ile laboratuvar ortamında oluşturulan modeller üzerinden tasarlanan gülüş hastaya gösterilebilir. Ayrıca önceden yapılmış gülüş tasarımları ile ilgili fotoğraflar da gösterilir. Bu sayede hastamız benzer sıkıntıları yaşamış olan kişilerin ilk hallerini ve tedavi sonrasında elde edilen sonuçları görebilir. ”

Uygulama…

Ölçüler ile laboratuvar ortamında oluşturulan modeller üzerinden tasarlanan görünüm hastaya gösterildikten ve onay alındıktan sonra uygulama yapılacak alana göre bir tedavi belirlenir.



Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2662 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim