• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Doğumda büyük şok!

Doğumda büyük şok!
Antalya’da sezaryenle doğum yapan bir kadının karnından 4 yıl önceki ameliyatta unutulan gazlı bez çıktı. Eşiyle birlikte soluğu adliyede alan 2 çocuk annesi, ameliyatı gerçekleştiren doktorun cezalandırılmasını istedi.

İddiaya göre 2 çocuk annesi Hava Dursun, 4 yıl önce yaşadığı Antalya'da artan karın ağrısı şikayetleri nedeniyle Devlet Hastanesi’ne gitti. Dış gebelik teşhisiyle hemen ameliyata alınan Dursun’un karnında gazlı bez unutuldu. Olay, 4 yıl sonra 3 çocuğuna hamile kalan kadının doktora gitmesiyle ortaya çıktı. Hamile olduğu için ameliyat edilmeyen Dursun, doğuma kadar ağrıları yüzünden defalarca hastanelik oldu. Şikayetlerinin gebelikle alakalı olmadığı belirlenen kadın, kasık fıtığı teşhisiyle ameliyat edilmek istendi. Fakat bu ameliyat, anne tarafından bebeğinin zihinsel engelli doğma ihtimali üzerine reddedildi. Son olarak bebeğin sezaryenle alınmasını kararlaştırdı. Hamileliğinin 8. ayında Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bıçak altına yatan Dursun'un karnından nur topu gibi bir bebek, ardından de başlangıçta ne olduğu anlaşılamayan bir kitle çıkarıldı. Patolojiye gönderilen bu parçanın gazlı bez olduğu tespit edilince herkes şok oldu.

"SEZARYENİN ARDINDAN KARNIMDAN 4 YIL EVVEL UNUTULAN GAZLI BEZ ÇIKTI"

iha_20120517_205012.jpgSoluğu adliyede alan ev hanımı Hava Dursun (33), “4 yıl önce artan karın ağrısı şikayetlerim için Antalya Devlet Hastanesi’ne gittik. Beni, ‘Dış gebelik var’ diyerek ameliyata aldılar. O esnada karnımda gazlı bez unutmuşlar. Birkaç sene sonra hamile kaldım. Hamileliğimin 4. ayında sancılarım giderek arttı. Doktora gittiğimde, hamilelikle ilgili bir sıkıntım olmadığı belirtilerek genel cerrahiye gitmem istendi. Buradaki doktor da kasık fıtığı olduğumu söyleyerek beni ameliyat etmek istedi. Fakat hamile olduğum için bebeğimin özürlü olarak dünyaya gelebileceği belirtildi. Ben de bu operasyona karşı çıktım. Hamilelik süresince ağrılarım yüzünden defalarca hastanelik oldum. İki çocuğum daha vardı. Onların psikolojisi bozuldu. Eşim işten ayrıldı, sürekli benimle ilgileniyordu. Çocuğum 8 aylıkken dünyaya geldi. Bu süreçte bebeğimi kaybetme riskim vardı. Stresten dolayı şeker hastalığı başladı. Maddi manevi çok sıkıntılar yaşadık. Sezeryanın ardından karnımda gazlı bez olduğu ortaya çıktı. Ben hakkımı aramak istiyorum. İnsan hayatı o kadar ucuz değil“ diye konuştu.

"DOKTORUN CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUZ"
Bir markette işçi olarak çalışan baba Fehmi Dursun (36) ise, “Yaşadığımız olaylardan dolayı şikayetçiyiz. Bunun yüzünden eşimi ve çocuğumu kaybedebilirdim. Doktorun cezalandırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Bu arada 1 ay boyunca kuvözde kalan Ecrin bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2925 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim