• BIST 9468.33
  • Altın 2500.414
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.8132
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 18 °C

Doktorlar ve sağlık çalışanları grevde!

Doktorlar ve sağlık çalışanları grevde!
Tam Gün ve Kamu Hastane Birlikleri yasalarını protesto eden sağlıkçılar, bir günlük uyarı grevine başladı. Grev nedeniyle poliklinikler hizmet vermezken, acil ...

Tam Gün ve Kamu Hastane Birlikleri yasalarını protesto eden sağlıkçılar, bir günlük uyarı grevine başladı. Grev nedeniyle poliklinikler hizmet vermezken, acil servisler çalışmaya devam ediyor.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi sağlık çalışanları, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde önünde kurulan grev çadırı önünde toplandı. Yaklaşık bin kişi ellerinde "Kamu Hastane Birlikleri Yasası ile hastanelerimiz satılıyor haberiniz var mı?" yazılı pankart ve 'Sağlıkta ticaret ölüm demektir', 'Baba beni tıbba gönderme' ve 'Hocalarımızı geri istiyoruz' yazılı dövizlerle hastane bahçesinde yürüdü. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yürüdü.

"Hastaneler halkındır satılamaz" şeklinde slogan atan sağlıkçılara, sağlık politikalarını eleştirdi. Kamu Hastane Birlikleri Yasası nedeniyle mağdur olduklarını savunan bazı hastalar da sağlıkçılara destek verdi. Eyleme katılan Kübra Karabulut isimli genç kız, eklem romatizması rahatsızlığı bulunduğunu belirterek, "Ben 3.5 yaşından beri bu hastanede tedavi görüyorum. Ama şu anda tedavi görmemiz kısıtlandı. O nedenle bunu protesto ediyorum. Ben de bugün destek vermeye geldik" dedi.

Songül Albayrak ise Cerrahpaşa'ya gelmeden önce yürüyüp, konuşamadığını belirterek, "Ama Özgür Hoca sayesinde Cerrahpaşa'ya geldim ve şu anda çok iyiyim. Yalnız tedavim aksadığından dolayı hastalığımın yeniden başlama riski var. Buradan Sağlık Bakanlığı'na sesleniyorum lütfen profesör doktorlar yeniden bize baksınlar çünkü asistanlar bize yeterli olmayacaklar" diye konuştu.

Ayşenur Akgün isimli küçük kız da 9 senedir Cerrahpaşa'da tedavi gördüğünü ifade ederek, "Ancak bu yasadan dolayı tedavim aksadı, ağrılar çekiyorum. Özgür Bey'i kaybetmek istemiyorum, benim her şeyimi biliyor. Asistanların beni muayene etmesini istemiyorum. Çünkü onların yapabileceği bir şey yok. Bu yasaya da bu nedenle karşıyım" şeklinde konuştu.

Sağlık Emekçileri Sendikası Cerrahpaşa Temsilcisi Aydın Erol ise "Hükümet sağlık alanında çıkardığı en son kanun hükmünde kararname ile Sağlık Bakanlığı teşkilatı yasasında değişiklik yaparak hem kamu hastanelerinin özelleştirilmesini, hem de çalışanların iş güvencesinin ortadan kaldırılması için bir yasal düzenleme yaptı. Biz ilk olarak iş güvencesi, gelecek güvencesi talebiyle buradayız. Öğretim üyeleri olarak tam gün yasasından kaynaklı saat 17.00'dan sonra hasta bakılamıyor, burada yeterli tıp eğitimi verilemediği için öğrendiler eğitim alamıyor. Biz onların yeniden fakültemizde öğretim üyeleri olarak kalmasını istiyoruz" dedi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2107 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim