• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Dokümanların Asılmasına İlişkin Kuralları İçeren Genelge yayınlandı!

Dokümanların Asılmasına İlişkin Kuralları İçeren Genelge yayınlandı!
Sağlık Bakanlığı Performans Yönetimi ve Kalite Geliştirme Daire Başkanlığı Tarafından Dokümanların Asılmasına İlişkin Kuralları İçeren Genelge yayınlandı!

Sağlık Bakanlığı Performans Yönetimi ve Kalite Geliştirme Daire Başkanlığı Tarafından Dokümanların Asılmasına İlişkin Kuralları İçeren Genelge yayınlandı!

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü
 
Sayı    :B.10.0.THG.0.07.00.01/12843                                                    22.03.2011
Konu   : Dokümanların Asılması
 
GENELGE
2011/17
 
Bakanlığımız, sağlık hizmeti sunumunda hizmet kalitesini geliştirmek, hasta ve çalışan memnuniyetini artırmak, sürekli gelişimi sağlamak ve israf etmeksizin kaynakları en etkili yolla kullanmak amacı ile kurumlarımızda yapılan iyileştirme çalışmalarına büyük önem vermekte ve desteklemektedir. Bu itibarla Bakanlığımızın hasta odaklı hizmet sunumu politikası çerçevesinde sağlık kurumlarımızda hastaya hizmet sunulan alanlarda yapılan hasta odaklı düzenlemeler daha da geliştirilerek çalışmalar sürdürülmelidir.
 
Yapılan ciddi ve önemli iyileştirmelere rağmen Bakanlığımıza bağlı bazı kurumlarda çok fazla sayıda dokümanın uygun olmayan yerlere gelişigüzel asılması nedeniyle estetiği bozan görüntülerin ortaya çıktığı gözlemlenmiştir. Dokümanların neden olduğu görüntü kirliliğini önleyebilmek için;
 
1. Hastalara yönelik bilgilendirici dokümanların asılacağı alanlar belirlenmeli ve bu amaçla kullanılacak alanlarda, görselliğe uygun ve estetik panolar bulunmalıdır.
2. Panolara hangi dokümanların asılması gerektiği tanımlanmalı ve tanımlı dokümanlar belirlenen alanlar dışına aşılmamalıdır.
3. Panolar ve panolarda asılı dokümanlar görüntü kirliliği oluşturmayacak şekilde düzenlenmelidir.
4. Panolarda asılacak dokümanlara onayın nasıl verileceği, dokümanların panoda ne kadar süre asılı kalacağı ile ilgili kurumlara ait kurallar belirlenmelidir.
5. Hastalara yönelik yapılacak bilgilendirme dokümanları güncel olmalıdır.
6. Hizmet Kalite Standartları kapsamında hazırlanan dokümanlar aşılmamalıdır.
7. Hastaların hizmet aldığı alanlarda hastaların bilgilendirilmesine yönelik dokümanlar dışındaki dokümanlar (Form, talimat, personele ilişkin duyuru, belgelendirme belgeleri vb) asılmamalıdır.
8. Bakanlığımızca verilmeyen ve başka kurumlardan alınan belgeler kesinlikle asılmamalıdır.
9. Dış kaynaklı kongre, sempozyum, panel gibi mesleki eğitim ve bilgilendirme organizasyonlarının duyurusu, konferans/eğitim salonu, yemekhane gibi personelin ortak kullanım alanındaki panolara başhekimin onayı ile asılabilir.
10. Belirlenen alanlar/panolar dışında bilgilendirici ilan, duyuru ve açıklama yapılması durumunda bu bilgilerin uygun ve estetik tarzda hazırlanması ve görüntü kirliliği oluşturmayacak şekilde dizayn edilerek asılması gerekmektedir.
 
İl sağlık müdürlerinin, kurum başhekimlerinin bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeleri, yukarıda belirtilen hususlar çerçevesinde kurumlarda bir an önce gerekli çalışmaları başlatıp uygulamaları ve düzenli periyotlarla gözden geçirme çalışmaları yapmaları gerekmektedir.
 
Prof. Dr. Nihat TOSUN
Bakan a.
Müsteşar
 
DAĞITIM:
Gereği:
81 İl V.(İI Sağ. Müd.)

 

Genelgenin aslı için tıklayınız.

Doğru ve Yanlış Uygulama Örnekleri için tıklayınız.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 36671 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim