• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 16 °C

Dünyagöz'e Kuveytli ortak

Dünyagöz'e Kuveytli ortak
Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'ya 600 milyon dolar ayıran Kuveytli yatırım fonu NBK Capital, Dünyagöz'e yüzde 30 oranında ortak oldu.

Bu ortaklık anlaşması ile birlikte göz sağlığına ilişkin yurt içi ve yurt dışında yeni yatırımlar yapılacağı ve 500 kişilik ek istihdam sağlanacağı bildirildi. Dünyagöz ve NBK Capital arasında düzenlenen ortaklık anlaşması imza töreninde konuşan Dünyagöz Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu, Türkiye'de 16 yıldır göz sağlığına hizmet verdiklerini ve bugüne kadar toplam 300 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını açıkladı. Kendilerinin göz sağlığında tam gün çalışan 150 uzman doktor kadrosuna sahip olduklarını, 19 ayrı branşta hizmet verdiklerini, 24 saat 240 değişik ameliyatı yapabilen tek grup olduklarını söyledi.

-11 TEKLİF ARASINDA NBK CAPITAL'İ DEĞERLENDİRDİK, ORTAKLIK FİNANS YÜKÜNÜ SIFIRLADI-

Dünyagöz Hastaneleri Grubu'nun, global pazardaki hakimiyetini artırmak için bir süredir sürdürdüğü stratejik ortaklık arayışı görüşmelerini tamamladığını belirten Kapıcıoğlu, bu çerçevede 7-8 aydır süren ortaklık görüşmelerinin ardından National Bank of Kuwait'in iştiraki olarak kurulan NBK Capital'ın Dünyagöz Hastanesi'nin yüzde 30 hissedarı olduğunu açıkladı. Dünyagöz'e, Kuveytli yatırım fonu NBK Capital ortaklığından sağlanan finansmanın Dünyagöz'ün tamamen finans yükünü sıfırladığını, yeni yatırımlar yapacak finans gücüne ulaştığını söyleyen Kapıcıoğlu, ortaklık rakamı hakkında bilgi vermedi.

Kendilerine yabancı bir yatırım bankası aracılığı ile ağırlıklı Avrupa'dan olmak üzere 11 ortaklık teklif geldiğini açıklayan Kapıcıoğlu, bu teklifler arasında sadece NBK Capital'in teklifini kendilerine yakın bulduklarını bildirerek, "Türkiye'de Dünyagöz için araştırmasını çok iyi yaparak bizim üzerimizde çok ciddi durduklarını görünce mesaimizi onların üzerinde yoğunlaştırdık" dedi.

-ALMANYA VE HOLLANDA'DA LAZER AMELİYATINA BAŞLAYACAK-

Bu ortaklığın kendilerine çok şeyler katacağını ve yurt içi ve yurt dışında yeni yatırımlar yapılacağını söyleyen Kapıcıoğlu, Dünyagöz Hastaneleri kapsamında İzmir, Bursa, Kayseri, Antep, Adana'ya yatırım yapacaklarını, bunlara Samsun'un da eklenebileceğini açıklayarak, "Türkiye'de 35 milyona yakın kişinin rahatlıkla ulaşabileceği illerde göz hastanesi yatırımı yaptık. O illere de yatırım yaptığımız zaman 81 il'deki insanların çok rahat gelmesini sağlayacak noktalar hastaneler yapmış olacağız" dedi.

Yurt dışında Ukrayna, Moskova, Almanya, Hollanda'da bulunan ve Körfez ülkelerinde çok ciddi yatırım yapacaklarını söyleyen Kapıcıoğlu, 2010'da Almanya ve Hollanda'daki klinikleri ise cerrahi merkezlerine dönüştüreceklerini belirterek, "Buralarda çok ciddi lazer ameliyatları yapacağız" dedi. Kapıcıoğlu Körfez ülkelerinde de yatırım için bazı yerleri belirlediklerini dile getirerek, yurt içi ve yurt dışında yapılacak yatırımlarla birlikte 500 kişilik ek istihdam sağlanacağını açıkladı.

Hastane olarak tüm SSK, Bağkur, Emerli Sandığı mensuplarına hizmet verdikleri bilgisini de veren Kapıcıoğlu, ayrıca sağlık turizmi kapsamında İstanbul'a geçen yıl 20 bin kişi getirdiklerini, bu yılki hedeflerinin ise 50 bin olduğunu söyledi. Hastane olarak bu yıl 100 milyon dolar ciro hedeflediklerini açıklayan Kapıcıoğlu, "Önümüzdeki yıl 200 milyon doları çok rahat bulacağız" dedi.

-KORNEA İTHALATI DURDURULDU, BU KARARI İPTAL ETTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ-

Kuveytli ortakla birlikte halka açılma konusuna ise sıcak baktıklarını söyleyen Kapıcıoğlu, "Bütün yatırımları bitirme noktasında borsaya kote olmak yol haritamız içinde var" dedi. Bir soru üzerine banka kurmayı düşünmediğini açıklayan Kapıcıoğlu, Dünyagöz'ün kurmayı düşündüğü kornea bankasına ilişkin olarak, "Kornea bankası için 5 yıldır uğraşıyoruz. Fakat bir yol alamadık. Biz kornea ithalatı yapıyorduk. Daha sonra ithalatı durdurdular. Şimdi bu kararı iptal ettirmeye çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.

-ORTAKLIKTAN ÇIKIŞIMIZ SATIŞ YA DA HALKA ARZ ŞEKLİNDE OLUR-

NBK Capital Alternatif Yatırımlar Başkanı Amjad Ahmad, Türkiye'deki bugüne kadar Yudem'e yatırım yaptıklarını ancak çıktıklarını, Kılınç Grubu ve Aras Kargo'ya yatırımlarının ise sürdüğünü belirterek, "Bu yatırım, bizim Türkiye'de yaptığımız 4'üncü ve en büyük yatırımımız" dedi. Sağlık sektöründe önümüzdeki birkaç yıl içinde değişimler olacağını ve sektörün büyüyeceği tahmininde bulunan Ahmad, "Biz, Dünyagöz'ün kendi alanında lider olacağına inanıyoruz". Bu ortaklık bizi daha ileriye götürecek" dedi. Fon olarak ilk ortaklık teklifinin kendilerinden gittiğini, girdikleri ülkelerde uzun vadeli ve en az 10 yıllık yatırım yaptıklarını, değer kattığı sürece bu ortaklıkta kalacaklarını söyleyen Amjad Ahmad, aksi taktirde hisselerin stratejik ortağa satışı ya da halka arz şeklinde bu ortaklıktan çıkabileceklerini açıkladı. NBK Capital'ın Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Türkiye bölgesine 600 milyon dolar ayırdıklarını söyleyen Amjad Ahmad, bu kaynağı dengeli bir şeklide ayırmaya çalıştıkları bilgisini verdi.
 

Bu haber toplam 2656 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim