• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 13 °C

Eczacılar, doktorları suçladı: Para istiyorlar

Eczacılar, doktorları suçladı: Para istiyorlar
Ankara'da bir Aile Sağlık Merkezi'ndeki doktorlar ile çevredeki eczacılar karşıya karşıya geldi. Eczacılar, 'Her ay merkeze para verin, yoksa taşınırız' dediklerini iddia ettikleri doktorları şikayet etti. Doktorlara göre ise durum farklı…

Sağlık, ‘Deli Dumrul’ masalını hatırlatan bir iddiayla çalkalanıyor. Ankara Mamak'ta hizmet veren Cengizhan Aile Sağlık Merkezi'ndeki doktorlarla çevresindeki eczacılar karşı karşıya geldi. Eczacılar, doktorları 'Merkezin giderleri için para verin, yoksa taşınırız' dedikleri gerekçesiyle Bakanlığa şikayet etti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Eczacılar, ortak dilekçelerinde inanılmaz iddialarda bulunarak, "Hem merkezi genişletmek hem de rutin giderleri için bizden para istediler. Parayı vermezsek, taşınacakları tehdidinde bulundular. Etik bulmadığımız için kabul etmedik" ifadelerine yer verdi. Halk Sağlığı Müdürlüğü, Valilikle birlikte ortak soruşturma başlattı. Suçlanan doktorlar ise "Çalışma alanımız yetersiz, taşınmak istedik. Onlar da buna karşı çıkınca, o iddiaları ortaya attılar" dediler.

İFADEDE SKANDAL İDDİALAR

ASM'nin yakınında görev yapan Ege Şifa Eczanesi, Natoyolu Eczanesi, Aydanın Eczanesi ve Bilge Lokman Hekim Eczanesi sahiplerine ait 18 Ekim 2012 tarihli dilekçedeki ifadeler şöyle:

Mamak İlçesi Cengizhan Mahallesi ASM (Aile Sağlık Merkezi) doktorları, bölge eczanelerini toplayarak Dr. A.H.B. yönetiminde bir görüşme gerçekleştirilmiştir. Bu görüşmede mevcut ASM'nin fiziki şartlarının yeni bir doktor kabulü için uygun olmadığı ve bu nedenle ya taşınılması ya da mevcut ASM'nin genişletilmesi için tadilat gerektiği, bunun için ve ASM'nin rutin giderleri için de desteğe ihtiyaç duyulduğu dile getirilmiştir. Ancak bu teklif, tarafımızdan reddedilmiştir. Yapılan bu uygulamanın etik olmadığını düşünmekteyiz

"8 BİN LİRA İSTEDİLER"

Yine Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne, şikayetçi eczacılar tarafından gönderilen ayrı bir dilekçede, "ASM'de görev yapan doktorlar civar eczacıları toplayarak aylık 8 bin TL para vermediğimiz taktirde bu talebi karşılayacak başka bir eczacı ile anlaşarak taşınacaklarını bildirdiler" ifadeleri yer aldı.

VALİLİK SORUŞTURMA AÇTI

Ankara Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Atilla Uğur Kale, olayla ilgili soruşturma açıldığını doğruladı. Kale, "Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma sürüyor, bu nedenle hangi aşamada olduğu konusunda bilgi vermek doğru değil. Konuyla ilgili olarak Valilik bizzat ilgileniyor" demekle yetindi.

Ali Ekber ERTÜRK / Akşam

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3129 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim