• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 17 °C

Eksik dişler artık dert değil

Eksik dişler artık dert değil
İmplant tedavisi ile artık eksik dişlerinizi dert etmeyin.. Bir buçuk ayda eski sağlıklı gülüşünüze kavuşun.

Eksik dişlerin fonksiyon ve estetiğini sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen titanyumdan yapılmış yapay diş kökü implant hakkında herşey!

Çeşitli sebeplerle ortaya çıkan diş kayıpları, günümüzde hem sağlık hem de estetik açıdan oldukça önem taşımaktadır. Dişleri sağlıklı, bakımlı ve güzel kişiler konuşma, gülme ve kendine güven konusunda daha rahat olurken; ağız kokusu, dişlerinde renk ve simetri bozukluğu olan bireyler çevreleri ile ilişkilerinde daha çekingen ve uzak davranabiliyorlar…

Türkiye’nin İmplant alanında uzman doktorları arasında yer alan Diş Hekimi Dr. Özkan Çankaya; kaybedilen dişlerin zamanla ağız yapısı ve yüz simetrisi bozukluğuna kadar giden sorunlara yol açtığını belirterek, kişilerin bu tedavinin zor ve acı veren bir uygulama olduğunu düşünerek genellikle ihmal ettiğini söylüyor.

Çankaya, diş implantı olarak adlandırılan işlemin, eksik dişlerin fonksiyon ve estetiğini sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen titanyumdan yapılmış yapay diş kökleri olduğunu belirtiyor. Titanyumun doku dostu bir malzeme olduğunu vurgulayan

Çankaya, kemik ile hücresel düzeyde özel bir bağ oluşturarak biyolojik dokulara kolayca uyum sağladığını belirtiyor. Vücudun normalde yabancı maddelere karşı geliştirdiği iltihabi veya alerjik reaksiyonları titanyuma göstermediğini açıklayan doktor, ayrıca, günümüzde, implantların tartışmasız diş eksikliğinin en doğal ve en iyi tedavi yöntemi olduğunu da vurguluyor.

İmplantların ömrü ne kadardır?

” İmplantlar için belirli bir ömür biçilmesi doğru değildir. Amaç, hastanın implantı ömür boyu kullanmasıdır. Kişi ağız bakımına gerekli özeni gösterip, 6 aylık rutin diş hekimi kontrollerini ihmal etmediği takdirde implantını ömür boyu kullanmasının önünde bir engel yoktur.”

Diş implantının yerleştirilmesi zor ve ağrılı bir işlem mi?

”Diş implantının yerleştirilme işlemi oldukça kısa süren ve kolay bir uygulama. Birçok kişi uygulama şekli sebebi ile bu işlemi korkutucu bulsa da, uygulama sonrası ne kadar kısa ve kolay bir işlem olduğu konusunda hemfikir.

Uygulama tamamen lokal anestezi altında yapılıyor ve diş çekiminden bile daha kolay bir işlem. Tedavi esnasında implantın yerleştirildiği bölge uyuşturulduğu için hasta hiçbir ağrı ve rahatsızlık hissetmiyor.”

İşlem sonrası ağrı oluyor mu?

“Hastalar arasında yapılmış pek çok akademik anket çalışması, implant uygulaması sonrası şikâyetlerin diş çekimi sonrası şikâyetlerden çok daha az olduğunu göstermiştir. İmplantın yerleştirildiği gün hissedilen sızı, alınacak basit ağrı kesicilerle önlenebilir.”

Her hastaya implant uygulanabilir mi?

“Çok ender karşılaşılan bazı hastalıklar dışında ergenlik dönemini tamamlamış hemen herkese implant tedavisi yapılabilir. Fakat şeker hastalığı gibi bazı hastalıklarda dikkatli bir ön planlama gereklidir.

Tedavinin süresi nedir?

“Önceki yıllarda implant ile çene kemiğinin hücresel düzeyde bağlanması için 3 ile 6 ay arasında bir süre beklemek durumundaydık. Daha sonra üst yapı olarak ifade ettiğimiz porselen kaplamaların hazırlanması işlemine geçiliyordu. Fakat her geçen gün değişen ve gelişen diş implantları sayesinde bu süre oldukça kısalmış durumda. Günümüzde kemik dokunun durumuna göre 1,5 ile 3 ay arasında bir süre yeterli olmakta. Ayrıca bazı durumlarda hastaya implant takıldığı gün implant üstü protezi de uygulayabiliyoruz. Yani hasta dişsiz gelip, dişli çıkmış oluyor.”

İmplantlar özel bir bakım gerektiriyor mu?

“Doğal dişlerin bakımından farklı değildir. Evde yapacağınız günlük rutin ağız-diş bakımı ve yılda iki kez diş hekimi kontrolü yeterli olacaktır. Zaten 6 ayda bir rutin diş hekimi kontrolünü implant tedavisi uygulanmış olsun veya olmasın bütün herkese tavsiye ediyoruz. Günlük ağız-diş bakımı ile kastettiğimiz dişlerin günde iki defa, ikişer dakika fırçalanması, diş ipi kullanımı ve bazı durumlarda ağız duşu uygulamasının yapılması. Yani dişlerinize iyi bakıyorsanız, implantlarınıza da iyi bakıyorsunuz demektir”.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3293 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim