Sağlık Aktüel
24 Mayıs 2012 Perşembe
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
22 Ekim 2011 Cumartesi 09:14

Emzirmenin anneye sağladığı 5 yarar

Emzirmek, annenin psikolojik rahatlamasını sağlar. Emzirerek gebelikte aldığı kiloları yakan anne; olası meme, yumurtalık kanseri ve osteoporoz riskinden de kurtulur.

Anne sütü bebeğin vazgeçilmez besin kaynağı. Üstelik yalnızca doyurmuyor, sağlığını da koruyor. Emzirme tek başına bebeğin değil, annenin de yararına. Çeşitli hastalıkların riskini düşürmekten doğum sonrası iyileşme sürecini hızlandırmaya kadar anneye sağladığı birçok yarar var. Acıbadem Fulya Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Hüsnü Görgen, annelerin emzirerek hem doğum sonrası kısa dönemde hem de ileriki yıllarda kendi sağlıklarına olumlu katkılar yapabileceklerini belirtti.

Anne sütü bebek için en önemli yaşam kaynağıdır. Bebek, anne sütü sayesinde beslenir ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Ancak bebeğin desteğe en fazla ihtiyacı olduğu bu aylar, anne için de çok önemlidir. Çünkü bu dönemde onun da vücudunda pek çok değişiklik yaşanır. Büyüyen göğüsleri, artan kiloları ya da değişen psikolojisi anneye zaman zaman zor anlar yaşatır. Fakat bu dönemi en rahat atlatmanın yolu da yine emzirmekten geçer. Acıbadem Fulya Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Hüsnü Görgen, emzirmenin anne sağlığı üzerindeki olumlu etkileri hakkında bilgi verdi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak:
Bu haber toplam 852 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.