• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 13 °C

En büyük acil servis hastanesi Kayseri'de

En büyük acil servis hastanesi Kayseri'de
Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. İsmail Tamer, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin müstakil bir hastane olarak faaliyet gösterecek en büyük acil servis hastanesini, kendi hastaneleri bünyesinde hizmete açacaklarını belirtti.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. İsmail Tamer, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin müstakil bir hastane olarak faaliyet gösterecek en büyük acil servis hastanesini, kendi hastaneleri bünyesinde hizmete açacaklarını belirtti.

Kayseri'nin sağlık alanında bölge illere de hizmet veren bir merkez konumunda olduğunu ve her geçen gün artan ihtiyaçlara cevap verebilmek için projeler geliştirdiklerini ifade eden Tamer, acil servis hizmeti konusunda dünyadaki gelişmeleri takip ederek modern bir proje hazırladıklarını kaydetti.

Eski SSK Hastanesi poliklinikler binasının yerine inşa ettirilecek acil servis hastanesinin proje çalışmalarının tamamlandığını, kısa sürede ihaleye çıkacaklarını bildiren Tamer, şu bilgileri verdi:

''Hastane inşaatı için ihale aşamasına geldik. Kısa sürede ihaleye çıkacağız. Müstakil binada faaliyet gösterecek Türkiye'nin en büyük acil servis hastanesi olacak merkez, ameliyathaneler, yoğun bakım, yanık ve sterilizasyon üniteleri barındıracak. Acil müdahale gerektiren durumlarda, hastaya tüm müdahaleler burada yapılabilecek. Yaklaşık 14 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak hastanenin üstünde helikopter pisti de bulunacak. Sağlık Bakanlığı'nın projesi kapsamında 112 acil servis merkezi komutasında görev yapacak olan helikopterlerden birisi de ilimize tahsis edilecek. Böylece hastanemiz acil servis alanında yeni bir çığır açacak.''

Acil servis hastanesinin yapımını üstlenmesi için daha önce bir hayırseverden söz aldıklarını hatırlatan Tamer, projenin büyümesi ve maliyetin artması nedeniyle hayırseverin hastane yapımını üstlenemediğini kaydetti.

Hastanenin yaklaşık 20 milyon YTL'ye mal olmasının planlandığını ifade eden Tamer, hastanelerinin döner sermaye gelirlerinin yüksek olduğunu, hastane inşaatının maliyetini de döner sermaye gelirlerinden karşılayacaklarını söyledi. Tamer, hazırladıkları acil servis hastanesi projesinin çok beğenildiğini ve Sağlık Bakanlığı tarafında prototip olarak benimsendiğini de vurguladı.

Kayseri'ye yaptırılacak yeni eğitim ve araştırma hastanesi konusunda da çalışmaların sürdüğünü anımsatan Tamer, hazırlanan projenin beğenilmediğini, yeni bir proje daha hazırlanacağını sözlerine ekledi.

Star

Bu haber toplam 1569 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim