• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

En Doğal Sonuç Veren Saç Ekimi Yöntemleri

En Doğal Sonuç Veren Saç Ekimi Yöntemleri
Saç ekimi, dökülen, incelen, araları açılan yani seyrelen saçlar için kullanılan yöntemler bütünüdür.

 

 

Saç Ekimi Yöntemleri

Saç ekimini gerçekleştiren birden fazla metot vardır. İşte saç ekimi yöntemleri;

Saç Ekimi FUE yöntemi

FUE yani Follicular Unite Ekstraksiyon yöntemi en yaygın olarak kullanılan yöntemdir .Gerek fiyat performans uyumu yani maliyetin düşük olması gerekse zararsız bir şekilde uygulanması ve oldukça başarılı sonuçlar sağlaması bakımından tercih edilmektedir.

sac-ekimi1.jpg

 

Saç Ekimi DHİ yöntemi

DHİ yani Direct Hair İmplantation tekniği hiç kuşkusuz en yeni yöntemlerdendir. Bu yöntemde hiçbir kanal açmadan saç ekimi işlemi tesis edilir. DHİ tekniğinde hazırlanan saç kökleri maksimum birkaç dakika içinde belirlenmiş yerlere ekilmektedir. Bu bakımdan komplikasyonları oldukça azdır. Direct Hair İmplantation yöntemi oldukça hassas bir işlemdir ve üstün el becerisi gerektirmektedir. İşlemin uygulanma esnasında oldukça dikkatli olunmalıdır.

Saç Ekimi FUT yöntemi

FUT yani Follicular Unite Ekstraksiyon yönteminde greftlerle birlikte dokudan da bir parça alınarak saç kökleri çıkartılır. Bunlar daha sonra nakledilmesi gereken yerlere ekilir. Ekimden önce saç köklerinin özel solüsyonda saç derisi hazır hale getirilene kadar bekletilmesi gerekir. Diğer yöntemlere göre çok daha az kullanılmaktadır ve az tercih edilmektedir.

Saç Ekimi Robotik Saç Ekimi

Robotik saç ekimi yaygın kanının aksine, bir yöntem değildir, destekleyici bir işlevdir. Saç köklerini görüntülemeye yarayan bu yöntem sayesinde saçlar 10 bin kat kadar yakından görülebilir. Böylece saç kökleriyle yapılacak saç ekiminin tehlikesini ve zararlarını minimuma indirir.

sac-ekimi2.jpg

Donanımlı bir bilgisayar sayesinde robotun gerçekleştirdiği bu işlem 2011 senesinden beri kullanılmaktadır. Ülkemizde ise bu yeni teknolojiye pek fazla rastlandığı söylenemez.

Erkeklerde Saç Ekimi

Erkekler saç dökülmesi ya da saç seyrelmesinin kötü etkilerine kadınlardan daha çok maruz kalmaya meyillidirler. Bu, erkek cinsiyetinin genetik yapısıyla alakalı bir durumdur.

Erkeklerde genelde saç ekimi tıraşlı yapılabilir ve ense bölgesinden kök alınabilir. Ayrıca göğüs ve kol bölgesinden alınan örneklerle saç ekimi yapılabilir.

Kadınlarda Saç Ekimi

Kadınlarda tam bir saç dökülmesi genelde yaşanmaz. Saç seyrelmesi için başvuran kadınlar tıraşsız saç ekimi talep edebilirler.

Kadınlarda göğüs veya kol bölgesinde uzun kıllar beklenmeyeceği için, genelde saç derisinin bir kısmından veya pubik bölgeden saç ekimi yapılabilmektedir.

Perkütan Saç Ekimi

Perkütan saç ekimi oldukça yeni bir işlem olup tercih edilmesinin başlıca nedeni doğal saç görünümü sağlamasıdır. Bu metotta donör saha olarak ense tarafları belirlenir. Buradan alınan saç kökleri başka yerlere aktarılır. Cihaz olarak mikromotor aygıtı kullanılır. Bu aygıt kontrollü biçimde gevşetilen saç tüylerini cımbızı andıran bir cihazla toplar ve ekim için hazırlar. Özel solüsyonda bekletilen saç kökleri artık ekilmeye müsaittir.

Altın uçlu FUE Saç ekimi

FUE gold yöntemi olarak da bilinen bu teknikte kullanılan cihazlar saç ekimi için özel olarak imal edilir. Aktif olarak kullanılan bu cihazlar altından imal edilir. Bunun nedeni altın madeninin saç derisi dokusuna en az zarar veren bileşenlerin başında gelmesidir. Böylece daha üst düzey ve kaliteli bir saç ekimi gerçekleştirilebilir.

İcegraft nedir?

İcegraft kısaca dondurulmuş greftleri ifade eden bir kavramdır. Bu kavram saç ekimi için özel olarak üretilen solüsyonları ifade eder. Bu solüsyonlar kimyasal açıdan saç köklerinin bozulmaması için optimize edilen özel sıvılardır. Bu sıvılar bir nevi saç köklerini barındıran greftler için bir buzdolabı işlevi görmektedir. Böylece saç ekimi için kenarda bekletilen kökler bozulmaz ve saça ekildikleri vakit tutunmayla ilgili eğer başka bir sorun yoksa herhangi bir problem çıkartmazlar.

sac-ekimi3.jpg

Sakal Ekimi

Yukarıda bahsedilen bu yöntemlerin hepsi ayrıca sakal ekimi içinde uygulanmaktadır. Sakal ekiminin yapılması için vücudun belirli bölgelerinden kıl kökleri alınarak sakalda tüy çıkması istenen bölümlere ekim yapılmaktadır.

Saç ekiminden önce dikkat edilmesi gerekenler

  • Saç ekiminden bir hafta önce grip tedavisinde kullanılan ilaçlar, multi-vitaminler ve özel vitaminler bırakılmalıdır. Aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçların kullanımı da kesilmelidir.
  • Ameliyat günü iyi bir uyku uyunmuş olmalıdır. Sağlıklı beslenmeye de özen gösterilerek saç ekimini gerçekleştirilecek kuruluşa karnı tok gelinmelidir.
  • Alkol ve sigara tüketimi en az 5-6 gün öncesinden kesilmelidir. Sigarayı bırakmakta zorluk yaşanıyorsa, en azından son gün kesinlikle tütün ürünü içilmemelidir.
  • Saçlar temiz ve yıpranmamış olmalıdır, jöle veya sprey gibi kimyasallar sürülmemelidir.
  • İşlem gününde rahat bir giysi tercih edilmelidir.

Kaynak: https://www.estetikpedia.com/sac-ekimi

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 20244 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim