• BIST 10208.65
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 24 °C

"Endoskopi Hem Tedavi Hem De Teşhis Amaçlı Kullanılabilir"

"Endoskopi Hem Tedavi Hem De Teşhis Amaçlı Kullanılabilir"
Endoskopinin doktorlara iç organlara doğrudan erişim sağlayarak bir dizi hastalığın teşhisini ve tedavisini kolaylaştırdığını belirten Uzm.

Endoskopinin doktorlara iç organlara doğrudan erişim sağlayarak bir dizi hastalığın teşhisini ve tedavisini kolaylaştırdığını belirten Uzm. Dr. Ömer Faruk Yolcu, "Endoskopi, cerrahi müdahale gerektirmeyen minimal invaziv bir prosedür olması nedeniyle hastalar için daha az rahatsızlık ve hızlı iyileşme süreci sağlar. Genellikle lokal anestezi altında yapılır ve hastalar genellikle aynı gün taburcu edilir" dedi.

VM Medical Park Samsun Hastanesi Gastroenteroloji Uzm. Dr. Ömer Faruk Yolcu, endoskopi hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Tıbbi bir prosedür olan endoskopinin genellikle tanı koymak veya tedavi etmek için kullanıldığını söyleyen Uzm. Dr. Yolcu, "Günümüzde endoskopi, doktorlara iç organlara doğrudan erişim sağlayarak bir dizi hastalığın teşhisini ve tedavisini kolaylaştırmaktadır. Bu prosedür bir endoskop adı verilen uzun, esnek bir tüpün kullanılmasıyla gerçekleştirilir. Endoskop, içerisinde bir kamera ve aydınlatma sistemleri bulunan, ince ve esnek bir yapıya sahiptir. Bu sayede doktorlar, endoskopu kullanarak vücut içerisindeki organları görsel olarak inceleyebilir ve gerekli müdahaleleri yapabilir" diye konuştu.

"Görüntüler gerçek zamanlı olarak ekrana yansıtılıyor"

Endoskopinin birçok avantajı olduğunu belirten Uzm. Dr. Yolcu, "Öncelikle cerrahi müdahale gerektirmeyen minimal invaziv bir prosedür olması nedeniyle hastalar için daha az rahatsızlık ve hızlı iyileşme süreci sağlar. Endoskopik prosedürler genellikle lokal anestezi altında yapılır ve hastalar genellikle aynı gün taburcu edilir. Ayrıca, endoskopik görüntüler gerçek zamanlı olarak ekrana yansıtıldığından, doktorlar hastanın durumunu daha etkili bir şekilde değerlendirebilir ve doğru tanı koyabilir. Ayrıca endoskopi, cerrahi işlemlere kıyasla daha düşük enfeksiyon riski taşır ve daha az komplikasyonla ilişkilidir" şeklinde konuştu.

"Riskler minimize edilebilir"

Endoskopinin genellikle güvenli bir prosedür olsa da, bazı potansiyel riskler içerebileceğini söyleyen Uzm. Dr. Yolcu, "Nadiren de olsa endoskopi sırasında kanama, enfeksiyon veya yaralanma gibi komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Bununla birlikte, bu riskler genellikle düşüktür ve deneyimli bir doktor tarafından prosedürün yapılması durumunda minimize edilebilir. Hastaların endoskopi öncesinde doktorlarıyla riskleri ve muhtemel komplikasyonları tartışmaları önemlidir" ifadelerini kullandı.

"Geniş bir uygulama alanı var"

Endoskopinin tanı ve tedavi süreçlerinde önemli bir rol oynayan modern bir tıbbi girişim olduğunu vurgulayan Uzm. Dr. Yolcu, "Bu prosedür, iç organları görsel olarak incelemek ve müdahale etmek için kullanılan bir endoskop adı verilen cihazın kullanılmasını içerir. Sindirim sistemi, solunum sistemi, üroloji, kadın hastalıkları ve diğer birçok tıbbi alan dâhil olmak üzere geniş bir uygulama alanı bulunmaktadır" açıklamasında bulundu.

"Hızlı bir iyileşme süreci olabiliyor"

Endoskopinin avantajları arasında minimal invaziv olması, hızlı iyileşme süreci, lokal anestezi altında yapılabilmesi ve gerçek zamanlı görüntüleme ile doğru bir tanı konabilmesi sayılabileceğini belirten Uzm. Dr. Yolcu, şunları söyledi:

"Bununla birlikte, endoskopiye bağlı potansiyel riskler de vardır, ancak bu riskler genellikle düşüktür ve deneyimli bir doktor tarafından yapılan prosedürlerde minimize edilebilir. Endoskopi hakkında daha fazla bilgi edinmek için uzman bir doktora danışmak önemlidir. Tedavi planlamasının her hastanın durumu özel olarak göz önünde tutularak bireysel şekilde yapılması gerekiyor."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 688 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim