• BIST 8733.74
  • Altın 2240.593
  • Dolar 32.3341
  • Euro 35.1122
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 13 °C

Engellilere medya alanında istihdam sağlanacak

Engellilere medya alanında istihdam sağlanacak
İŞKUR ile Medya ve İletişim Akademisi Derneği ortaklığında yürütülen "Duy Sesimi, Çalışmak, Üretmek İstiyorum" projesiyle, engellilere ilk kez medya alanında eğitim verilecek.


Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile Medya ve İletişim Akademisi Derneği ortaklığında yürütülen "Duy Sesimi, Çalışmak, Üretmek İstiyorum" projesiyle, engellilere ilk kez medya alanında eğitim verilecek.

Proje hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulunan Medya ve İletişim Akademisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Balcı, Avrupa Birliği'ne başvuran 2 bin 200 proje arasından 145'inin hibe almaya hak kazandığını belirtti.

Projenin ortopedik engellilerin eğitilerek, medyada istihdamının sağlanması açısından ilk olma özelliği taşıdığını aktaran Balcı, bu konuda ulusal, bölgesel, yerel televizyonlar, gazeteler, dergiler, internet haber portallarının sahipleriyle işverenlere büyük görev düştüğünü dile getirdi.

Balcı, engelli bireylerin kalifiye işlerde de çalışabileceklerini kanıtlayabilmeleri için projenin bir fırsat olduğunu vurguladı.

"Bu anlayış olumsuz etkiliyor"

Son yıllarda engelli istihdamında artış olduğuna, ancak alınan mesafenin yeterli olmadığına dikkati çeken Balcı, "Engellilerin, çalışma hayatındaki rekabete dayalı hıza ayak uyduramayacakları yönündeki ön yargı, kariyer yapılabilecek alanlardaki engelli istihdamını imkansız hale getiriyor. Bu anlayış eğitimi olan engelli bireyleri olumsuz etkilediği gibi, engelli bireylerin eğitime yönelmelerinde de ciddi sorunlar yaratıyor." diye konuştu.

Balcı, projeyle dezavantajlı genç erkek ve kadınlardan oluşan grupların İŞKUR ile yürütülecek ortak çalışmayla tespit edilerek, medyada uygun mesleklere yönlendirilmelerinin amaçlandığını ifade etti.

"Meslek gruplarına yönelik 6 aylık uygulamalı eğitim verilecek"

Projeyle öz bakım becerilerine sahip ortopedik engelli bireylerin istihdam edilmesi planlanan meslekler arasında, muhabirlik, internet haber portalı editörlüğü, televizyon ve radyo spikerliği, video kurgu operatörlüğü, televizyon grafikerliği, televizyon, sinema yayın makyözlüğünün yer aldığını aktaran Balcı, şu bilgileri verdi:

"Projede yer alacak engellilere söz konusu meslek gruplarına yönelik 6 aylık uygulamalı eğitim verilecek. Mesleki eğitimin yanı sıra kişisel gelişim dersleri de alacak olan engelliler, proje süresince haftada 2 gün bir uzman psikolog ve sosyal hizmet uzmanınca izlenecek ve gerektiğinde destek alabilecek.

 

Merve Yıldızalp
AA

 
 
Bu haber toplam 3391 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim