• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 8 °C

Erdoğan devreye girdi! Ünlü cerrah özel uçakla Ankara'ya getirildi

Erdoğan devreye girdi! Ünlü cerrah özel uçakla Ankara'ya getirildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Baykal'ın durumunun iyi olmadığını öğrenince dünyaca ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Uğur Türe'yi Cumhurbaşkanlığı uçağıyla Ankara'ya getirttiği ortaya çıktı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Baykal'ın durumunun iyi olmadığını öğrenince dünyaca ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Uğur Türe'yi Cumhurbaşkanlığı uçağıyla Ankara'ya getirttiği ortaya çıktı. 

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan Baykal'ın sağlık durumu hakkında, "Şu anda uyutulma süreci. Sayın Baykal'ın rahatsızlığı sürekli takibimizde" açıklamasında bulundu.

Geçirdiği rahatsızlığın ardından Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi'ne kaldırılan Deniz Baykal'a dün üçüncü bir operasyon yapıldı ve yara kenarındaki kan birikintisi temizlendi. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, 'Deniz Bey'de maalesef kanama ve ödem en üst düzeyde gerçekleşiyor. Solunum desteği sağlanıyor. Bilinci kapalı olarak uyuyor. Ciddi bir durum bu. Ağır bir beyin hasarı ve o hayati tehlike her an var' diye konuştu. Dün gece saatlerinde beyin ölümü gerçekleştiğine dair iddialar sosyal medyada dolaşmaya başladı. 

CUMHURBAŞKANLIĞI UÇAĞIYLA DÜNYACA ÜNLÜ PROFESÖR ANKARA'YA GETİRLİDİ 

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Varşova dönüşü Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi almak için hastaneyi arayan Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, Baykal'ın durumunun kötü olduğunu öğrenmesi üzerine devreye girdi. Deniz Baykal'ın dünyaca ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Uğur Türe tarafından da değerlendirilmesini sağladı. Ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Uğur Türe, Cumhurbaşkanlığı uçağıyla Ankara'ya getirildi.

Yeditepe Üniversitesi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Türe'nin Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesinde ameliyatları gerçekleştiren ve tedaviyi sürdüren doktorlarla bir araya geldiği, Baykal’ın durumuna ilişkin ortak bir değerlendirme yapıldığı belirtildi. Deniz Baykal'ı gördüğü, durumunun stabil olduğu  beyin ölümün gerçekleşmediğini açıkladığı belirtildi.Prof. Türe’nin de süreci takip ettiği öğrenildi.

 

UĞUR TÜRE KİMDİR?
 
1963 yılında Ordu'nun Fatsa ilçesinde doğdu. 1980 yılında Ankara, Bahçelievler Deneme Lisesini bitirdi.
 
1987 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp fakültesinden mezun  olduktan sonra Kızılören sağlık ocağı İncesu Kayseri'de pratisyen doktor olarak görev yaptı.
 
1987-1992 yılları arasında Şişli Etfal Hastanesi Nöroşirürji Kliniğinde araştırma görevlisi olarak çalıştı.
 
1990- 1993 yılları arasında University of Zurich, İsviçre'de ve 1995- 1997 yılları arasında University of Arkansas for Medical Scienses, Little Rock, Arkansas, USA 'da "Research Fellowship "olarak çalıştı.
 
1997 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim  dalında Yardımcı doçent olarak göreve başladı ve aynı fakültede 1999 yılında Beyin ve Sinir cerrahisi doçenti oldu.
 
2003 yılından beri Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalında görevine devam etmektedir. 

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3774 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim