• BIST 9524.59
  • Altın 2487.553
  • Dolar 32.5322
  • Euro 34.693
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 17 °C

Erkekler de ''güzel olmak'' istiyor

Erkekler de ''güzel olmak'' istiyor
Estetik tercihleri cinsiyete göre değişirken, en çok yaptırılan ameliyatlar kadınlarda meme büyütme ve küçültme ile karın germe, liposuction ve göz kapağı, erkeklerde ise burun, saç ekimi ve jinekomasti (kadınsı görünümlü meme küçültülmesi) olarak sıralan

Estetik operasyon yaptıran 654'ü erkek 2 bin hastayla yapılan ankete göre, katılımcı kadınların yüzde 76'sı geçirdikleri operasyonların başkaları tarafından bilinmesini istemezken, bu oran erkekler de yüzde 82 olarak gerçekleşiyor.

Ankete katılan kadınlar en çok meme büyültme, meme küçültme, liposuction, karın germe, kol ve bacak germe, popo asma, yüz ve boyun germe, göz kapağı, kaş aldırma, kulak estetiği ve cinsel estetik, erkekler ise burun estetiği, saç ekimi, jinekomasti, liposuction ve aşırı kıllanmalardan dolayı çeşitli lazer uygulamalarını tercih ediyor.

Ankete katılanların meslek gruplarına bakıldığında ise kadınlarda turizm ve reklam sektöründe çalışanlar ile kamu kurumlarında çalışanlar başı çekerken, onları bankacılar, öğretmenler ve ev hanımları takip ediyor. Erkeklerde ise, mimarlar ve öğretmenler ilk sırada yer alırken, bunları serbest ticaret yapanlar ve turizmciler izliyor.

İyi görünmek insanın doğasında olan bir şey

Anket sonuçlarını yorumlayan estetik cerrahı Doç. Dr. İbrahim Aşkar, estetik operasyonlarla bireylerin öz güvenlerini yeniden kazandıklarını ve yeniden hayata dört elle sarıldıklarını belirterek, estetik uygulamaların artık her gelir grubuna hitap ettiğini dile getirdi. Doç. Dr. Aşkar, şöyle konuştu: ''Güzellik, sadece kadına ait bir değer olmaktan çıkıp, erkeğin de talepleri arasına girdi. Kadınlar kadar erkekler de estetik yaptırıyor. İyi görünmek insanın doğasında olan bir şey. Bireyler kendilerini her şeyden önce iyi görmek istiyor. Kendilerini beğenmek, başkalarına beğendirmek istiyorlar. Artık günümüzde her türlü sosyo-kültürel ve sosyo-ekonomik sınıftan estetik operasyon yaptıranlar var. Bireyler kendilerini iyi hissederek hem özel hayatlarında, hem de iş hayatında çok daha başarılı oluyorlar.''

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2856 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim