• BIST 9142.4
  • Altın 2325.163
  • Dolar 32.3729
  • Euro 34.9661
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 24 °C

Estetikle sütun gibi bacaklar

Estetikle sütun gibi bacaklar
Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Plastik Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ercan Karacaoğlu, vücut güzelliğinde önemli bir sembol olan bacakların estetik cerrahi ile sütun gibi bacaklar haline getirilebildiğini belirtiyor...

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Plastik Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ercan Karacaoğlu, vücut güzelliğinde önemli bir sembol olan bacakların estetik cerrahi ile sütun gibi bacaklar haline getirilebildiğini belirtiyor...


Bazı hanımlar etek giymekten çekinirler. Genellikle bunun nedeni bacaklarını beğenmemeleridir. Bacaklar vücudun her bölümü gibi estetik açıdan son derece önemli bir değere sahiptir kadın için. Çünkü bacaklar vücut ile bir bütünlük sağlar ve vucudun dilidir, endamının yansımasıdır. Bize bu nedenle başvuranların şikayetleri genelde bacak kalınlığı, bacakların çarpı ya da yuvarlak biçimde olması ya da ayak bileği kalınlığı oluyor. Aslında en fazla rastlanan sorunlardan biri de bacak inceliğidir. Ancak bu kişiler genellikle bu sorunlarının çözümü olmadığını sandıkları için uzmana gitmezler. Oysa son derece kolay bir şekilde bu problemin çözümü vardır. Bu tür sorunları olanlar genellikle sürekli pantolon giyerek bacaklarını kamufle etmek isterler.


DOĞAL HALDE ESTETİK


Bacaklarından memnun olmayan hanımlara estetik cerrahi nasıl bir çözüm sunuyor?


Uzman olarak bizim amacımız bacaklarından mutsuz olan hanımların bacaklarını onların beğeneceği hale getirmek. Her şeyden önce bacakların kendine özgü parelilik içerisinde olması çok önemlidir. Biz operasyonla bacakları doğal bir hale getirmeyi amaçlıyoruz. Bunun için de çeşitli yöntemler kullanıyoruz.


Bacak için estetik cerrahi nasıl gerçekleşiyor?


Bacak kalınsa kalınlığa yol açan yağları liposuction ve ya lipoliz yöntemi ile alıyoruz. Son derece basit olan bu işlem lokal anestezi ile yapılıyor, kişi gündelik işlerine devam edebiliyor. Eğer bacak inceyse ya kişinin kendi yağ dokularını o bölgeye naklediyoruz ya da çok küçük bir kamera eşliğinde o bölgeye silikon protez yerleştiriyoruz. Birkaç tane estetik dikiş atarak bacakları bandaja alıyoruz. Bir hafta o bandajın kalmasını ve onunla dolaşmasını istiyoruz. Çünkü bacaklar vücudun en alt bölümü olduğu için şişmeye meyillidir. Bir hafta sonra bandajı çıkartıyoruz. Birkaç hafta topuklu ayakkabı giyilmesini istemiyoruz. Çünkü topuklar nedeni ile baldır kasları gerildiği için ağrıya neden olabiliyor.


YAĞ ALDIRMA TEKRARLIYOR MU?


Bacaklarda yağ aldığınız bölgeler sonradan tekrar yağlanabilir mi?


Bacak estetiğinde silikon uygulanan yerler bizim yapısal olarak yağ alamadığımız yerlerdir. Bacağı kalın bir kişinin bacağına liposuction yöntemi uygulayarak bacağını incelttiysek orası yeniden yağ almaz. Çünkü bir kadında yağ alan veren yerler bellidir. En fazla yağ karın, kol ve uyluk iç bölgeleri ile belde toplanır. Vücudun belli bölgeleri ise kilo alıp vermeden etkilenmez, bacaklar da bunlardan biridir.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 9441 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim