• BIST 8840.69
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3379
  • Euro 35.0999
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Ev yoğurdu yiyerek gripten korunabilirsiniz

Ev yoğurdu yiyerek gripten korunabilirsiniz
Bolu Sağlık Müdürü Mahmut Arık: "Ev yoğurdunu sofranızdan eksik etmeyin, günde bir kase yoğurt yemek grip ve soğuk algınlığı riskini yüzde 25 azaltıyor" dedi.

Bolu Sağlık Müdürü Mahmut Arık, "Yoğurdu sofranızdan eksik etmeyin, günde bir kase ev yoğurdu yemek grip ve soğuk algınlığı riskini yüzde 25 azaltıyor. Ayrıca yoğurtta bulunan bakteriler bağışıklık sistemini güçlendiriyor." dedi.

Arık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gribin, gribin seyrinin Sağlık Bakanlığı tarafından yakından takip edildiğini, grip sezonunda hangi grip virüslerinin mevsimin hangi döneminde etkili olduğunun belirlendiğini söyledi.

Risk grubu geniş

Gribin risk grubunun olduğunu anlatan Arık, "65 yaş ve üzeri kişiler, 2 yaşın altında bulunanlar, hamileler, bakımevi ve huzurevinde kalanlar, kronik böbrek yetmezliği olanlar, astım, kronik akciğer hastalığı, kalp-damar sistemi hastalığı, bağışıklık sistemi baskılanmış, kan hastalığı, şeker hastalığı, nörolojik hastalığı, metabolik hastalığı, kronik karaciğer hastalığı olanlar, aşırı kilolu olanlar, sağlık çalışanları, 6 ay-18 yaş arasında olup uzun süre aspirin kullanması gerekenler grip için risk grubunda bulunmakta. Bu grupta bulunanlar mevsimsel grip aşılarını yaptırmalıdır. Grip aşısı grip mevsimi boyunca yaptırılabilir." şeklinde konuştu.

Gripten karşı "El yıkama ve kişisel hijyen gripten korunmada önemli yöntemlerdendir" diyen Arık, "Hasta kişilerle temastan kaçınılmalı, kalabalık ve kapalı ortamlarda uzun süre kalınmamalıdır. Hasta kişiler hekime başvurmalı ve hekim önerisi dışında ilaç kullanmamalı. Bol bol meyve ve sebze tüketin. Meyveler ve sebzeler metabolizmayı güçlendirir." diye konuştu.

Sigara bağışıklık sistemini zayıflatıyor

Arık ayrıca, sigara ve alkolün bağışık sistemini zayıflattığını aktararak, "Hastalığa yakalanma olasılığını güçlendirir. Alkol bağışıklık sistemini zayıflatır ve kişiyi hastalığa hazırlar. Ayrıca alkol vücudu susuz bırakır." dedi.

Yoğurt tüketimine de değinen Arık, "Yoğurdu sofranızdan eksik etmeyin, günde bir kase yoğurt yemek grip ve soğuk algınlığı riskini yüzde 25 azaltıyor. Ayrıca yoğurtta bulunan bakteriler bağışıklık sistemini güçlendiriyor." şeklinde ifade etti.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 5141 defa okunmuştur
Etiketler: , , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim