• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 19 °C

Evini sağlık ocağı için hibe ettiğine pişman oldu

Evini sağlık ocağı için hibe ettiğine pişman oldu
Adana'da iki katlı evinin bir dairesini sağlık ocağı olarak hibe eden bir kişi, jeneratör gürültüsü yüzünden tartıştığı doktorla sorun yaşayınca, hasta ve doktorların üzerine kapıyı kilitleyip anahtarı karakol polisine teslim etti.

Öfkeli hayırsever, hem kendisi hem de doktor hakkında şikayetçi olurken, doktor da kendisi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Alınan bilgiye göre, Hamit Karadağ adlı hayırsever, merkez Yüreğir ilçesinde Serinevler, Dadaloğlu, Karacaoğlan ve Selahattin Eyyubü Mahallesi'nde sağlık ocağı yaptırmak için 2004 yılında İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvurdu. Ancak bir türlü 4 mahallenin faydalanacağı bir sağlık ocağı yapılmadı. Karadağ, İl Sağlık Müdürlüğüne giderek sağlık ocağı yapılması için inatla mücadele etti. İl Sağlık Müdürlüğü Karadağ'a, son gelişinde "Sen bir yer bul biz sağlık ocağı açalım" dedi. Bunun üzerine yer arayan Karadağ, 2 katlı evinin bir dairesini sağlık ocağı olarak 20 yıllığına hibe etti. Sağlık ocağının dışında 3 ailenin de yaşadığı iki katlı binada 2009 yılına kadar hiçbir sorun olmadan hizmet verildi. Ancak sağlıkta dönüşüm politikaları sonucunda aile hekimliğine geçilmesiyle birlikte ismi Kazım Karabekir 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi olan sağlık ocağına gelen doktorlar ile Karadağ sorun yaşanmaya başladı. Aile sağlık merkezi olduktan sonra daireye gelen suya tapa vurarak kapatması ve sürekli jeneratör çalıştırması nedeniyle doktorlar ile Karadağ'ın tartışması bu zamana kadar devam etti. Karadağ, evden hiç çıkmayan engelli çocuğunun jeneratör sesinde rahatsız olduğunu doktora iletti. Ancak doktor Karadağ'ı dinlemedi. Oğlunun rahatsız edilmesine sinirlenen Karadağ, 17 Kasım 2011 günü saat 10:00 gibi evin dış demir kapısını doktor ve hastalar içerdeyken kilitleyerek anahtarı Cumhuriyet Polis Merkezi'ne götürdü. Polisler evin anahtarını getiren Karadağ'ı görünce önce şaşırdı ancak olayı dinleyince hemen eve giderek kapıyı açtı. Olaydan sonra Karadağ, doktorlardan, doktorlarda Karadağ'dan şikayetçi oldu.

Sağlık merkezine gelen hastalar da dış kapı kapalı olduğu için bir süre beklediklerini ancak daha sonra kapının açıldığını söyledi.

"ANAHTARI POLİSE GETİRDİM"
Yaşadığı sıkıntıları dile getiren öfkeli hayırsever Karadağ, "Hizmet gelsin diye, kendi binamı 20 seneliğine ücret almadan Sağlık İl Müdürlüğüne sağlık ocağı olarak tahsis ettim. Aramızda bir protokol imzalandı. Daha sonra bir yasa çıktı. Sağlık ocakları aile sağlığı merkezi oldu ve aile hekimliği dönemi başladı. Benim verdiğim yer aile hekimliği merkezi oldu. Bundan benim haberim yok. Aile sağlığı merkeziyle benim bir alakam yok. Ben yine hizmet gelsin diye sesimi çıkarmadım" dedi.

Karadağ, su faturası ödememek için Aile Hekimliğinin binanın bütün su tesisatını bozarak kaçak su çektiğini ileri sürerek şöyle devam etti:

"Kaçak çektiği tesisatı daha sonra iptal ediyor. Kör tapa takarken, gevşek takıyor ve bir ay boyunca su damlaya damlaya binanın temeline iniyor. Yani haberimiz olmasa bina yıkılacaktı. Sudan hariç tutmuş jeneratör getirmiş. Biz o binada 4 aile oturuyoruz. Ama doktor kaçak su kullanmakla kalmayıp kullandığı jeneratör ile hepimizi rahatsız ediyor. Benim 25 yaşında hasta bir oğlum var. Jeneratör çalıştığı zaman oğlum rahatsız oluyor. Ben oğlumu bırakmıyorum bırakırsam, ya kendine ya da doktora zarar
verecek. Doktor akıl hastası oğlum akıl hastası. İkisi karşı karşıya gelmesin diye birbirine zarar vermesin diye ben doktora defalarca kez söyledim. Ama o bana 'elinden geleni ardına koyma' diyor. Bu ne demek bilemiyorum. Bugün yine jeneratör ve su konusunda uyarmaya gidince, doktor yeniden 'elinden geleni ardına koyma' deyince, sadece oğlum duymasın diye, oğlumla birbirine zarar vermesin diye, ben kapıyı kilitledim, kapıyı kilitlediğimde doktorda ve hastalarda içerdeydi. Benim amacım birbirine zarar vermesinler, bu olay adliyeye intikal ettirilsin diye sabah kapıyı kilitledim, kilitler kilitlemez de polis merkezine getirip bıraktım. Eğer devlete binamı vererek sağlık ocağı yapılmasını istediğim için suçluysam, ben cezaya razıyım, bu bir suçsa devlet bana ceza versin, suç değilse insanlara hizmet ettiysem bana karşı yapılan yanlışlık giderilsin. Neden birileri çıkıp da bu işe bir çözüm bulunmuyor. Protokolü bu saatten sonra iptal ettirmek istiyorum. Kaçak sudan dolayı resmi işlemin yapılması, için şikayetçi olacağım."

"KONU ADLİYEYE İNTİKAL ETTİ"
Adana İl Sağlık Müdür Vekili Sadettin Özsürekçiğil, Kazım Karabekir 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nde doktorlar ile hayırsever arasında bir problem yaşandığını konunun karşılıklı olarak yargıya intikal ettiğini belirterek, "Doktor hayırseverden, hayırsever doktordan şikayetçi oldu. Yargıya intikal etmiş konu hakkında benim bilgi vermek doğru olmaz. Ancak il sağlık müdürü olarak bize düşen bir görev olursa gereğini yaparız" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2736 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim