• BIST 9458.27
  • Altın 2495.11
  • Dolar 32.5919
  • Euro 34.8036
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Evliliğe estetik dopingi

Evliliğe estetik dopingi
İnsanoğlunun çağlar boyu arzuladığı en büyük tutkularından biri olan kusursuzluk, günümüzde plastik ve estetik cerrahinin de yardımıyla gerçek oluyor.

Özellikle evlilik öncesi ameliyat masasına yatan kadınların sayısında artış olduğu belirtildi.


Plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi uzmanı Dr. Cengiz Bozkurt, `Gelin adayları gelinlik alışverişlerine çıkmadan önce vücutlarında beğenmedikleri bölgeleri yeniden şekillendirmek istiyor. Adaylar bu amaçla en çok yüz kırışıklıkları, kalça-basen-bel bölgesindeki fazla yağlardan kurtulmak için estetik operasyon istiyor.


Gelinliğini iyi taşımak için göğüs büyütme-dikleştirme operasyonlarına da yöneldiklerini görüyoruz` dedi.


Dr. Bozkurt, bazı gelin adaylarının göz altı torbalarından kurtulmak, sarkan kısımları düzelttirmek ve daha iyi bir burna sahip olmak için evlilikten önce plastik cerrahlara başvurduklarını söyledi. Estetik ameliyat isteyenlerin düğünden en az bir ay önce hekime başvurmaları gerektiğini söyleyen Op. Dr. Cengiz Bozkurt, estetik operasyonların dışında botox-dolgu uygulamaları, saç mezoterapileri, yüz-cilt bakımları, masaj uygulamaları ozon terapiler, vücut mezoterapileri gibi uygulamalara da adayların fazla ilgi gösterdiklerini belirtti.


Evliliğin ilerleyen yıllarında özellikle kadınların eşlerinin dikkatlerini tekrar üzerlerine çekmek istediklerini söyleyen Dr. Bozkurt, bu durumun da bıçak altına yatma isteği doğurduğuna dikkat çekerek, `Kadınlar, yeni ve daha genç bir vücutla özgüven ve psikolojik doping gibi gördükleri estetik operasyonları tereddütsüz kabul ediyor. Evlilik öncesi karşı cinsten yeterli ilgiyi göremeyen kişiler de son çare olarak estetik operasyonlara yönelmekte. En çok burun operasyonları, meme büyütme operasyonları ve liposuction yapılıyor` diye konuştu.


Estetik operasyonların psikolojik boyutlarıyla da iyi düşünülmesi gerektiğini anlatan Bozkurt, `Ne olursa olsun, estetik operasyon isteği ile başvuran hastaların ruh hallerine çok dikkat etmek gerekir. Estetik operasyonlar özgüven kazandırır, mutlu hissettirir, kişisel başarıları yükseltir, hatta dikkat bile çeker fakat mesleki başarısızlıkları düzeltmez, karşı cinsin yoğun ilgisini uyandırmaz, kişinin çevresinde sevilen birisi olmasını sağlamaz. Bu amaçlarla estetik operasyonlar istememek, meslektaşlarımızın da bu amaçlarla gelen hastaları tanıyarak estetik operasyonlara yardımcı olamayacaklarını bilmeleri gerekir` dedi.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 2552 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim