• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Fesih zorlaştırıldı

Fesih zorlaştırıldı
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile eczacılar arasında kamu kurum iskontoları nedeniyle yaşanan anlaşmazlık çözümlendi

Eczacıların ekonomik kazançlarına göre kamu iskontosu yapmasını sağlayan yeni protokol, 2015’e kadar geçerli olacak. Protokolle, eczanelere reçete başına 25 kuruş ödenmesi ve sözleşme feshinin zorlaştırılması da karara bağlandı.
Eczacıların kamu kurum iskontolarında SGK ile anlaşamaması nedeniyle yaşanan kriz, SGK ile Türk Eczacıları Birliği (TEB) arasında dün gerçekleşen toplantıyla çözüldü. Protokol metninin imzalandığı görüşmenin ardından açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yeni protokolün 1 Temmuz 2015 tarihine kadar geçerli olabileceğini kaydetti.

Hasılata göre iskonto
İskontoların eczane kazançlarına göre belirleneceğini anlatan Çelik, şöyle devam etti:
“Öncelikli olarak yaklaşık 20 bin eczanemizin ekonomik durumlarını iyileştiren eczane iskonto oranlarında iyileştirmeler yapılmıştır. Buna göre yıllık hasılatı 0-600 bin TL olan eczanelerimizin eczane iskonto oranı sıfır, 600-900 bin TL olan eczanelerimizin eczane iskonto oranları yüzde 1, 900-1 milyon 500 bin TL olan eczanelerimizin eczane iskonto oranları yüzde 2.5, 1 milyon 500 bin TL üzeri olan eczanelerimizin eczane iskonto oranıysa yüzde 3 olarak belirlenmiştir.”
Bakan Çelik, getirilen yeni uygulamayla eczanelere reçete başı 25 kuruş ödeme yapılacağını da açıklarken, bu miktarın, SGK tarafından ödeneceğini, muayene katılım ücretlerinin eczanelerden tahsiline ise devam edileceğini kaydetti. Çelik, protokolün diğer hükümlerini şu şekilde sıraladı:

Fesih zorlaştırıldı

“Öncelikli olarak SGK ile yaklaşık 2 bin eczanenin çeşitli nedenlere gündeme gelen sözleşmelerinin feshi durduruldu. Yeni protokole göre fesih işlemleri zorlaştırılmış, fesih süreleri 2 yıldan 1 yıla indirilmiştir. Fesihler uygulanmadan önce uyarı şartı getirilmiştir. İtiraz edilen reçetelerin incelenmesinde, eczacı odasından da üyenin katılması sağlanmıştır. İlk kez SGK’da ‘İtiraz İnceleme Üst Komisyonu’ kurularak, mutabakat sağlanamayan reçetelerin bir üst komisyonda görüşülmesi imkanı getirilmiştir. Her 4 ayda bir SGK ile TEB arasında hizmet sunumuyla ilgili değerlendirme toplantıları gerçekleştirilecektir.”
Çelik, eczanelerin stok zararlarının ne zaman ödeneceğine ilişkin bir soru üzerine de, eczanelerle kurum arasındaki aksayan ilişkilerin giderilmesine yönelik periyodik toplantıların gerçekleştirilmesi ve yaşanan sıkıntıların giderilmesi konusunda mutabakat olduğunu ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3972 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim