• BIST 8853.72
  • Altın 2239.248
  • Dolar 32.3388
  • Euro 35.0797
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

'Firmalar engelli ve kadın istihdamına daha çok önem verdi'

'Firmalar engelli ve kadın istihdamına daha çok önem verdi'
KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, "Organizasyonumuza katılan tüm firmalarımızın en önemli kazanımı PWC danışmanlığı ile Doğu Marmara ABİGEM tarafından verdiğimiz geri bildirim raporudur.

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) önderliğinde Marmara Bölgesindeki başarılı sanayi kuruluşlarını ödüllendirmek amacıyla bu yıl 9'uncusu düzenlenen "Sanayi Kuruluşları Sektörel Performans Değerlendirme Organizasyonu" gerçekleştirildi.

Başikele ilçesinde bir otelde düzenlenen ödül törenine, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Halim Mete, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri (MARKA) Mustafa Ayhan, KSO Meclis Başkanı Tahsin Tuğrul ve sanayi kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Vali Güzeloğlu, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kutlu yürüyüşüne Kocaeli olarak önemli zenginlikler kattıklarını söyledi.

Kocaeli'nin tek başına Türkiye'nin üretim ve imalat sanayisinin yüzde 20'sini barındırdığını vurgulayan Güzeloğlu, Kocaeli'nin stratejik bütün sektörlerde başat ve belirleyici bir perspektifte zenginlik katan büyük bir şehir olduğunu ifade etti.

Güzeloğlu, sadece üretmenin yetmediğini, bilgi ekonomisinde ve bilişim temelinde üretimi değiştirmeleri ve dönüştürmeleri gerektiğini dile getirerek, "İnsanımızı eğitmemiz lazım. Eğitilmiş insan gücüyle geleceğe dönük mesleklerle yenilikçilik temelinde insan üzerinden geleceği tanımlamamız lazım." dedi.

- "Yeniden ekonomiye odaklanmalıyız"

TOBB Başkan Yardımcısı Mete ise sıra dışı bir yılı geride bırakmak üzere olduklarını, yurt içinde ve dışında pek çok olumsuz gelişme ve çalkantı yaşadıklarını söyledi.

Her türlü olumsuzluğa rağmen hem ayakta kalıp hem de işini geliştirmiş firmaların varlığının Türkiye'nin en büyük şansı olduğunu anlatan Mete, şöyle konuştu:

"Kocaeli Sanayi Odamız bu törenle sizlerin değerini nasıl takdir ediyor, ödüllendiriyorsa tüm Türkiye'nin ve özellikle de kamu idaremizin sizlerin kıymetini bilmesini, sizlere sahip çıkmasını istiyoruz. Çünkü bu çağın basit bir gerçeği var. Ülkelere rekabet gücünü şirketleri kazandırır. Şirketler ne kadar güçlü, müteşebbisin ne kadar başarılıysa ülkende, ekonominde o kadar ileri gider. TOBB ve dda/borsa camiası olarak işte bu vizyonla iş ve yatırım ortamını geliştirmeye odaklandık. Dünyanın bu en zor coğrafyasında bin yıldır sadece biz ayakta kaldık. Daha iyisini de yapar mıyız? Yaparız. Yeter ki birlik beraberliği muhafaza edelim. Bu ruhu koruyalım. İnşallah 2017'den itibaren yeniden ekonomiye ve reformlara odaklanmalıyız."

- "Firmalar engelli ve kadın istihdamına önem verildi"

KSO Başkanı Zeytinoğlu da organizasyona başvuran firmaları istihdam, yenilikçilik ve markalaşma, finansal sonuçlar, dış ticaret, verimlilik, topluma katkı ve çevre, çalışanların geliştirilmesinin yanı sıra bilinçlendirilmesi kategorilerinde değerlendirdiklerini söyledi.

Bu yılki organizasyonda firmaların kadın ve engelli istihdamına biraz daha önem verdiğine dikkati çeken Zeytinoğlu, "Organizasyonumuza katılan tüm firmalarımızın en önemli kazanımı PWC danışmanlığı ile Doğu Marmara ABİGEM tarafından verdiğimiz geri bildirim raporudur. Firmalarımız bu rapor ile iyileştirmeye açık alanlarını görebiliyorlar, sektörlerinde kendilerini kıyaslama ve eksikliklerini giderme imkanı bulabiliyorlar." diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren 20 firmanın temsilcilerine ödülleri takdim edildi.

Büyük ödülün sahibi büyük ölçekli firmalar kategorisinde "Belgin Madeni Yağlar", KOBİ kategorisinde ise "Cryocan Basınçlı Kaplar Endüstriyel Tesisler" oldu. AA

Bu haber toplam 2506 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim