• BIST 9889.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 22 °C

GATA yerine özel hastaneleri tercih ettiler!

GATA yerine özel hastaneleri tercih ettiler!
Terfi sıkıntısı yaşamak istemeyen bazı generallerin kalp hastalığı gibi görevlerini aksatacak önemli rahatsızlıkların tedavisi için GATA yerine özel hastaneleri tercih ettikleri belirlendi.

Ağustos YAŞ'ında Orgeneralliğe terfi eden Ege Ordu Komutanı Nusret Taşdeler'in de koroner by-passs ameliyatı için 2004 ve 2007'de GATA'yı tercih etmediği ortaya çıktı. Taşdeler'in Fırat Tıp Merkezi'ndeki laboratuar sonuç belgesine adı farklı yazılırken, yaşı ise 106 olarak gösterildi.

Yüksek Askeri Şûrâ'da (YAŞ) terfileri gündem oluşturan bazı generallerin kalp rahatsızlıkları nedeniyle Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tedavi olmak yerine terfilerinin tehlikeye girmemesi için özel hastanelere yöneldiği belirlendi. Geçtiğimiz Ağustos ayındaki YAŞ'ta Ege Ordu Komutanlığı'na atanan Orgeneral Nusret Taşdeler'in de aynı düşünceyle iki farklı hastanede koroner by-pass ameliyatı geçirdiği ortaya çıktı.

FARKLI İSİMLE KAYIT

Taşdeler, ilk koroner by-pass ameliyatını Korgeneral rütbesiyle 8. Kolordu Komutanlığı yaptığı dönemde 20.05.2005 tarihinde yattığı Elazığ'daki Fırat Üniversitesi Fırat Tıp Merkezi'nde oldu. Hastane yatış raporunda Taşdeler'in kendi adı kullanılırken, laboratuar sonuç belgesinde 'Ali Kalkan' ismi kullanıldı. Üzerine kalemle 'Nusret Taşdeler' yazılı laboratuar sonuç belgesinin yaş hanesinde ise '106' ifadesi yer aldı. 444591 Hasta Dosya Numarası ile Fırat Tıp Merkezi'nde ameliyat olan Taşdeler'in bir diğer laboratuar sonuç belgesinde ise 'Lab Çıkış Tarihi' eksik olarak yazıldı. Tarih belgeye '20.05.200' olarak işlendi.

İKİNCİ AMELİYAT ÖZEL HASTANEDE

Taşdeler, Korgeneral rütbesiyle görev yaptığı 25.12.2007 tarihinde ise yattığı Ankara'daki Özel Mesa Hastanesi'nde bir kez daha koroner by-pass ameliyatı geçirdi. Taşdeler için 25.12.2007 tarihli 'Stent Kullanım Raporu' düzenlendi. Raporda Taşdeler'in adresi 'Genelkurmay Karargahı Bakanlıklar-Ankara' olarak işlendi. Hastanede 5 gün kalan Taşdeler'e koroner by-passs ameliyatıyla stent takıldı.

Sağlık kurulu kararı şart

Emekli Tabip Albay Mustafa Kahramanyol: Kalp ameliyatı geçiren biri zor görev ifa edemez. Bu nedenle böyle bir ameliyatı geçiren kişinin sağlık kurulundan geçmesi lazım. Ama sıkıntı yaşamamak için sivil hastane tercih ediliyor. Böylece ne olduğundan kimsenin haberi olmuyor. Normalde GATA'da tedavi görmesi gerekir. Ancak acil durumlarda sivil hastane olabilir. Böyle bir durumda da yine sağlık kurulundan geçmesi gerekiyor.

Bunun örneği çok

Emekli Tabip Albay Nevzat Tarhan: Genelde bu tür ameliyatları GATA yerine farklı hastanelerde yaparlar. Resmi kayıtlarda olmaması için bu yolu tercih ediyorlar. Bunun çok örneği vardır. Normalde kalp ameliyatı olan yardımcı sınıfa ayrılır. Böyle ağır ameliyat geçiren generallerin terfi edilmemesi konusunda da teamül var. Sağlık kurulu raporu olması halinde yasal engel var. Zaten üçüncü hastaneler de bunun için tercih ediliyor.

Haber için tıklayınız

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3464 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim