• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

GATA'da "Paragöz" tartışması!!!

GATA'da "Paragöz" tartışması!!!
GATA Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş'a yakın bazı öğretim üyelerinin, Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'nı ablukaya alarak, maaşlarını yüksek bir orana çekmeye çalıştıkları iddia ediliyor.

Gülhane Askeri Tıp Akademisi GATA'da şimdi de “para” tartışması yaşanıyor. GATA Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş'a yakın bazı öğretim üyelerinin, Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'nı ablukaya alarak, maaşlarını yüksek bir orana çekmeye çalıştıkları iddia ediliyor.

Korgeneral Akbaş'ın da GATA'daki doktorların maaşının arttırılması konusunda komuta kademesi nezdinde girişimlerde bulunduğu öne sürülüyor. GATA komutanının, Genelkurmay'a “Artık iyi hocalarım hastaneye gelen komutanlara bakamayacak. Sivillerin amacı askeri sağlık sistemini bitirmek. Öğretim üyelerinin hepsi istifa edecek ve GATA bitecek. Sivildeki doktorlar asker doktorların iki katı maaş alıyorlar” dediği ileri sürülüyor.

KHK'YLA DÜZENLEME YAPILDI
26 Hükümet, 26 Ağustos'ta bir Kanun Hükmünde Kararname çıkararak, doktorların dışarıda çalışmasını yasaklamış, öğretim üyelerine ise üniversitelerindeki gelir getirici işlerde çalışmamak ve döner sermayeden para almamak kaydıyla muayenehane açma hakkı vermişti. Aynı kural askeri doktorlara da uygulanmıştı.

BAKANLIĞA YENİ MAAŞ TEKLİFİ
Sağlık Bakanlığı ile YÖK'ün ortak bir çalışma yaptıkları ve yeni bir kanun çıkaracakları haberleri üzerine, Korgeneral Orhan Akbaş ve ekibinin Sağlık Bakanlığı'na sunduğu teklifte, sadece GATA'daki öğretim üyelerine zam teklif edildiği, diğer doktorlara ise herhangi bir zam teklifi yapılmadığı öğrenildi. Yeni maaş çizelgesi incelenmesi için Maliye Bakanlığı'na da gönderilirken, “Asker öğretim üye sayımız zaten az, bu miktardaki para Maliye için hiçbir şey ifade etmez” savunması yapıldığı belirtiliyor. Hazırlanan bu yeni teklifin yasalaşması halinde 7 bin ile 9 bin TL arasında maaş alan asker öğretim üyelerinin, yeni maaşlarının ortalama 14 bin ile 18 bin TL civarına yükseltileceği ifade ediliyor.

YASALAŞIRSA KAOS YAŞANACAK
Bu uygulamanın döner sermaye kazancı az olan sivil hastanelerde çalışan doktorlar için emsal teşkil edebileceği ve kendilerine de sabit tazminat verilmesi taleplerine yol açabileceği dile getiriliyor. Ayrıca askeri doktorların emrinde çalıştıkları komutanlarından ve dağda taşta operasyon icra eden subay-astsubaydan 3-4 kat fazla maaş almasının da TSK içerisinde huzursuzluğa yol açmasından endişe ediliyor.

GATA'DAKİ DOKTORLARIN BÜYÜK BİR ÇOĞUNLUĞU RAHATSIZ
Diğer taraftan GATA'daki hocaların büyük bir çoğunluğunun, haklarında yapılan bu çalışmalardan rahatsız olduğu, kendilerinin dışarıda çalışmak gibi bir sorunu olmadığı, gösterilen bu gayretin GATA'daki hocaları paragöz gibi gösterdiği, aslında amacın belirli bazı hocaların pozisyonlarının muhafaza edilmesini sağlamak olduğu yönünde rahatsızlıklarını dile getirdikleri gelen bilgiler arasında.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3605 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim