• BIST 8766.62
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 13 °C

Güney Kore medikal, sağlık ve kozmetik ürünlerinin kalitesi!

Güney Kore medikal, sağlık ve kozmetik ürünlerinin kalitesi!
Güney Kore’nin büyüyen ekonomisi dünyanın gözlerini hızla gelişen bu ülkeye çevirmesine sebep oluyor.

Sağlık ve estetik turizminde Uzak Doğu’nun gücü uzun yıllardır tüm dünya tarafından kabul edilirken son dönemlerde Güney Kore’de hızla büyüyen medikal, sağlık ve kozmetik sektörü dünyayı etkisi altına alıyor. Güney Kore kozmetik sektöründe son 15 yılda %1500’lük muhteşem bir büyüme elde ederken ülkenin kültürüne ve alışkanlıklarına olan ilgi de her geçen gün artıyor. Kozmetik pazarının devlerinden olan Çin’in büyüme hızı %10 olurken Güney Kore’de aynı dönemsel kıyaslamada ortaya çıkan rakam %30 civarından oluyor.

Güney Kore’nin kozmetik, medikal ve sağlık ürünlerinde yüksek başarı elde etmesinin arkasındaki itici gücün AR-GE için gelen yüksek yatırımlar olduğu biliniyor. Her geçen gün farklı ve yenilikçi malzemelerin geliştirildiği pazarda biyoteknolojik yeniliklerin de hatrı sayılır düzeyde olması Güney Kore’nin bu alanda artan büyümesinin sebepleri arasında yer alıyor. Geleneklerine ve kültürüne bağlı kalan Güney Kore’nin teknolojik gelişmelerin pek çoğunu kendi bünyesinde ortaya çıkarması medikal ve sağlık ürünlerinde diğer ülkeler arasında kolayca sıyrılmasına olanak sağlıyor. Bitkisel güzellik ürünleri, bitkisel sağlık ürünleri ile ilgili önemli çalışmaların yürütüldüğü Güney Kore firmaları tarafından kullanılan yüksek kaliteli malzeme kullanımı ürünlerin dünya çapında talep görmesini sebep oluyor.

Medikal, sağlık ve kozmetik sektöründe trend belirleyici ülkelerden birisi olan Güney Kore’de üretilen çok amaçlı kullanım imkanı sunan ürünler hem kaliteleri hem de çeşitlilikleriyle talep alıyor. OECD raporuna göre Medikal Altyapı Standartlarında 2. sırada, Medikal Teknoloji Standartlarında 9. Sırada yer alan Güney Kore yüksek kalite standartlarına sahip üretim alanları, AR-GE tesisleri ile ön plana çıkıyor. Sağlık ve medikal sektörünün pek çok alanında dünyanın en iyileri arasında yer alan Güney Kore pazardaki en büyük rakibi Çin ile başa baş gidiyor. Diş ekipmanları arasında yer alan diş röntgen cihazları üretiminde dünyanın en büyük 5. üreticisi olan ülke, Çin diş implantı satışlarında pazarın en büyük satıcısı konumunda yer alıyor. Güney Kore, 2012 yılında yayınlanan FED raporuna göre kapsül endoskopi cihazlarını dünyanın 86 ülkesine ihraç ediyor. Dermatolojik lazer cihaz üretiminde Asya’nın bir numaralı yerel üreticisi olan Güney Kore pazarın iki numaralı oyuncusu olarak karşımıza çıkıyor. Kozmetik, sağlık ve medikal sektöründe dünya liderliğini pek çok alanda elinde bulunduran ülkenin bu başarılarının temelinde yüksek kaliteli ürünler ve kullanılan üst düzey teknoloji yatıyor.

Kaynak: koreden.com.tr

Bu haber toplam 5621 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim