• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 24 °C

40’ı Çıkmamış Bebeklerde Sinsi Tehlike

40’ı Çıkmamış Bebeklerde Sinsi Tehlike
Kusma şikayeti ile getirilen 25 günlük Deniz bebek yapılan tetkikler sonucu İnfantil Hipertrofik Pilor Stenozu (Mide çıkışında darlık) olduğu ortaya...

Kusma şikayeti ile getirilen 25 günlük Deniz bebek yapılan tetkikler sonucu İnfantil Hipertrofik Pilor Stenozu (Mide çıkışında darlık) olduğu ortaya çıktı. Çocuk Cerrahisi Op. Dr. Murat Kılıç'ın yaptığı başarılı operasyonla sağlığına kavuşan Deniz bebek şimdi daha rahat yemek yiyor.

İstanbul'da yaşayan Deniz Berk Tonkal, 25 günlükken yoğun kusma ve beslenememe şikayetiyle ailesi tarafından hastane kaldırıldı. "Fazla beslenmeden" dolayı kustuğu açıklanan minik Deniz'in kilo alması durup, halsizlikte başlayınca gerçek de ortaya çıktı. Medipol Üniversitesi Pendik Hastanesi'ne başvuran aile, minik Deniz'in mide girişinde darlık olarak bilinen ve sık rastlanılmayan bir hastalık olan İnfantil Hipertrofik Pilor Stenozu olduğunu öğrendi. Deniz bebek, Medipol Üniversitesi Pendik Hastanesi Çocuk Cerrahisi Op. Dr. Murat Kılıç'ın operasyonuyla eski sağlığına kavuştu.

Çocuk Cerrahisi Op. Dr. Murat Kılıç, yaptığı açıklamada, Deniz Berk Tonkal'ın rahatsızlığının nadir rastlanan bir hastalık olduğunu söyledi.

"Kilo alması durmuş ve halsizlik vardı"

Deniz bebeğin ailesi tarafından 25 günlükken yoğun kusma nedeniyle hastaneye getirildiğini aktaran Op. Dr. Murat Kılıç, ameliyat sürecini anlattı;

Deniz Berk Tonkal, hastanemize başvurduğunda 25 günlüktü. Yenidoğan hekimi Doç. Dr. Levent Korkmaz hocamız tarafından konsulte edildiğinde şiddetli kusma ve beslenememe mevcuttu. Hastamız daha önce birkaç hastaneye başvurmuş kusmalarının normal olduğunu, geçici bir durum olduğu söylenmiş. Deniz bebeğin kilo almasının durduğunu ve kusmalardan dolayı halsiz olduğunu gördük, hızlıca tedavisine başladık. Yenidoğan uzmanımız Doç. Dr. Levent Korkmaz ve Radyoloji Uzm. Dr. Tayfun Akoğlu hocamızla beraber multidisipliner bir şekilde yürüttüğümüz çalışma sonucu bebeğimize pilor stenozu tanısı koyduk. Aile ile görüşüp ameliyat olması gerektiğini anlattık. Her ne kadar 25 günlük bir bebeğin ameliyat kararının verilmesi zor da olsa aile bize güvendi ve çocuklarını teslim ettiler. Yapılan başarılı operasyondan sonra Deniz bebek 1-2 gün içerisinde sağlıklı beslenmeye başladı."

Erkeklerde daha fazla görülüyor

Op. Dr. Kılıç, pilor stenozu 3-6 haftalık bebeklerde giderek artan fışkırır şekilde burundan dahi gelebilen ve safrasız kusma olduğunu söyledi.

Ailelerin özellikle her kusan bebeği reflü deyip ihmal etmemesi gerektiği uyarısında bulunan Op. Dr. Kılıç,"Mide çıkışında pilor dediğimiz bölgedeki kasların aşırı gelişmesi sonucu daralma oluşup bebeğin beslendiği besinlerin bağırsağa geçmesine engel olur. Tanı konulamayan hastalar kilo kaybı, ciddi beslenme bozukluğu ve asit-baz dengesizliği ile seyreder. İhmal edilmesi halinde ölüme bile neden olabilir. Yapılan çalışmalarda erkek çocuklarda kızlara göre daha sık görülüyor. Ailelerin özellikle her kusan bebeği reflü deyip ihmal etmemesi gerekiyor. Eğer bebeğiniz 1 aylıkken artan bir kusma mevcutsa ve kilo alması durduysa mutlaka bir çocuk cerrahına muayene başvurun"dedi.

Kilo almaya başladı

Bebeğinin 25 günlükken şikayetlerin başladığını anlatan Anne Tülay Tonkal, "Bebeğimiz aniden kusmaya başladı ve şiddeti artıp burnundan gelmeye başlayınca hastaneye başvurduk. Fazla beslenmeden kaynaklandığı söylendi fakat şikayetler azalmayınca Medipol Üniversitesi Pendik Hastanesi'ne yönlendirildik. Murat ve Levent hocamızın teşhisi sonucu Deniz Berk'in mide çıkışında darlık olduğu tespit edildi. Hocalarımızın başarılı operasyonuyla Deniz şimdi daha rahat besleniyor ve kilo almaya başladı" diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 594 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim