• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 27 °C

Astrazeneca Türkiye İle Adana Şehir Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Arasında Protokol İmzalandı

Astrazeneca Türkiye İle Adana Şehir Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Arasında Protokol İmzalandı
AstraZeneca Türkiye ile Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi arasında klinik araştırmalar alanında iş birliği protokolü imzalandı.

AstraZeneca Türkiye ile Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi arasında klinik araştırmalar alanında iş birliği protokolü imzalandı.

Türkiye'de en fazla sayıda klinik araştırma yürüten firmalar arasında yer alan AstraZeneca Türkiye, hastaların yeni tedavilere erişim imkânı sağlaması, klinik araştırmalarda Türkiye'nin bölgede lider konuma gelmesini desteklemek amacıyla Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'yle klinik araştırmalar alanında iş birliğine imza attı.

Hastanede düzenlenen iş birliği protokolü imza töreninde konuşan AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı Ecz. Serkan Barış, "AstraZeneca olarak Türkiye'ye klinik araştırmaları getirilmesi konusunda önemli faaliyetler yürütüyoruz. Özellikle klinik araştırmalarda Türkiye'nin bir merkeze dönüştürülmesi için yoğun bir gayretimiz var. Gelecekte de Faz1'den başlayarak Faz4'e kadar olacak süreçte klinik araştırmaları Türkiye'ye getirilmesi için yoğun çabamız devam edecek" dedi.

"Öncü merkez olma hedefimiz var"

Türkiye'nin klinik araştırmalarda öncü bir merkez olması için çabaladıklarını vurgulayan Ecz. Barış, "Adana Şehir Hastanesi ve AstraZeneca'nın ortaklığının ana hedefi özellikle onkoloji ve biyofarma tedavi alanlarındaki yenilikçi ilaçların genişletilmesine katkı vermek olacak. Yine öncelikle Faz1 tarafına değer veriyoruz. Çünkü Faz1 tarafında ne kadar çok klinik çalışmayı ülkemize getirebilirsek daha sonraki adımlar için de Türkiye'nin bir öncü merkezi olması için öncelik oluşturmuş olacağız" ifadelerini kullandı.

"Klinik araştırmaları sayısında ciddi bir artış olacak"

AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı Ecz. Serkan Barış, Faz1 çalışmalarının Adana'da yapılmasının gelecek fazları da önemli derecede etkilediğini aktararak şunları söyledi:

"Özellikle Adana Şehir Hastanesi'nin Faz1 süreçlerine dâhil olması AstraZeneca'nın ve Türkiye'nin konumu için çok değerli. Faz1 çalışmalarda bütün fizibilite süreçlerinin olumlu tamamlanması ve çalışmalarının Türkiye'ye daha fazla getirilebilmesi daha sonraki klinik araştırma süreçlerinde olumlu etki edecek. Çünkü Faz1 çalışmalarının denetlenme ve onay alma süreçleri diğer faz çalışmalarına göre daha kompleks diye tabir edebilirim. Eğer bu kompleks süreçleri başarıyla tamamlayabilirsek ve bunların sayısını artırabilirsek önümüzdeki günlerde klinik araştırmaları sayısında ciddi bir artış olacaktır. Tabii bu yanında kaliteyi de beraberinde getiriyor."

"AstraZeneca'yı Türkiye'de klinik araştırmaları alanında en üst sırada göreceğimize inanıyorum"

Biyofarma tarafında iş birliğinin artmasını istediğini kaydeden Ecz. Serkan Barış, "Özelikle onkoloji alanında bugüne kadar çok fazla ortaklığımız oldu. Şimdi yeni hedefimiz özellikle biyofarma tarafında yeni tedavi alanlarındaki iş birliklerimizi artırmak. Bu her iki alanda maksimum sayıda klinik araştırmayı Türkiye'ye getirebilirsek AstraZeneca'yı da Türkiye'de klinik araştırmaları alanında en üst sırada göreceğimize inanıyorum. diye konuştu.

"Artık en önde olacağız"

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Volkan Harput ise protokolü imzaladıkları için mutlu olduklarını söyledi. Doç. Dr. Harput, "Hastanemiz ve bölgemiz için önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Bugüne kadar yapılan çalışmalara biz katılımcı olarak hep dışarıdan katılım sağlıyorduk. Hem hasta açısından hem de veri açısından. Ama bu protokolle beraber yeni yapılacak çalışmalarda en önde yer alan ekipler arasında bulunacağız. Bu çalışmaları yönlendiren bu çalışmaları ileriki zamanlarda ilk olarak gerçekleştiren eğitim araştırma klinikleri içerisinde var olacağız" dedi.

"Tedavilere ulaşma hakkına ve şansına sahip olacaklar"

İş birliği sayesinde artık hastaların ilaçlara ulaşmasının daha da kolaylaşacağını anlatan Başhekim Harput, "Bu anlamda Faz1, Faz2 ve Faz3 çalışmaları hâlihazırda 12 adet çalışma devam etmektedir. 4 kez sıra bekleyen çalışmamız var. Bunlar sayesinde hastalarımız artık yurt dışında gelişecek ilaçları beklemektense bizim burada ilk elden bu tedavilere ulaşma hakkına ve şansına sahip olacaklar. Bizler de hekim olarak yeni çıkan ilaçları kongrelerde duyup sonra hastalarımıza uygulayan haldeyken bu çalışmaların ülkemizde ve hastanemizde yapılmasıyla ilk elden bu çalışmaları yürütüp bu ilaçları hastalarımıza uygulayan hekimler olmaktan mutluluk duyacağız" dedi.

"Tek merkez olduğumuz için gururluyuz"

Protokol imzalayan bölgedeki tek merkez olduklarını söyleyen Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Volkan Harput daha sonra şunları söyledi:

"Özellikle Faz1, Faz2, Faz3 çalışmaları hastanemizde devam etmektedir. Ama Faz1 çalışması yapan bölgede tek merkeziz. Bu merkezimizin geçen hafta yeniden ruhsatlandırılması tamamlandı. Gelen müfettişler tarafından hatasız ruhsatlandırılan tek merkez olmaktan da gurur duyuyoruz. Bu çalışmalarla ortaya çıkacak yeni ilaçların ülkemiz ekonomisine çok yüksek katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Ama ekonomik açıdan ziyade hastalarımızın bu ilaçlara erken ulaşmasını sağlaması bizim açımızdan daha önemli. Hekimler olarak bundan gurur duyuyoruz."

Konuşmaların ardından AstraZeneca Türkiye'de çalışanlar tarafından sunum yapıldı ve ardından protokol imzalandı.

Protokol hakkında

AstraZeneca Türkiye tarafından, iki Faz1b onkoloji çalışmasının da yürütüldüğü Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bugüne kadar 3'ü biyofarma, 9'u onkoloji olmak üzere toplam 12 klinik çalışma gerçekleştirildi. Bu süre zarfında iki farklı onkolojik (akciğer kanseri ve prostat) hastalık için araştırmacılar tarafından 98 hasta taraması yapıldı ve 52 hasta klinik araştırma tedavilerine dâhil edildi. Ayrıca iç hastalıkları ve kardiyoloji çalışmalarında 19 hasta tarandı ve 2 hasta çalışmaya alındı. 2024 yılında ise 1 onkoloji, 3 iç hastalıkları ve 1 kardiyoloji alanındaki yeni çalışmanın daha başlatılması planlanıyor. Başlatılacak bu araştırmalar ile birlikte AstraZeneca Türkiye'nin bu hastanede yürüteceği onkoloji ve hematoloji klinik çalışma sayısı 17'ye yükselecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 872 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim