• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 22 °C

Dilkom’da “Parkinson: Yapabileceğimiz Daha Çok Şey Var” Semineri Gerçekleştirildi

Dilkom’da “Parkinson: Yapabileceğimiz Daha Çok Şey Var” Semineri Gerçekleştirildi
Anadolu Üniversitesi Dil ve Konuşma Bozuklukları Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (DİLKOM) tarafından düzenlenen "Parkinson: Yapabileceğimiz Daha...

Anadolu Üniversitesi Dil ve Konuşma Bozuklukları Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (DİLKOM) tarafından düzenlenen "Parkinson: Yapabileceğimiz Daha Çok Şey Var" başlıklı seminer, DİLKOM Prof. Dr. Seyhun Topbaş Seminer Salonunda gerçekleştirildi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü Öğretim Elemanı Arş. Gör. İlayda Kıncal'ın konuşmacı olduğu etkinliğe çok sayıda öğrenci katılım sağladı.

Konuşmasında DİLKOM'da bulunmanın ve farkındalık çalışmalarının önemine vurgu yapan SBF öğretim elemanı Arş. Gör. İlayda Kıncal şunları söyledi: "Bugün, Parkinson hastalığı ve bu hastalığın dil konuşma ve yutma bozukluklarıyla ilgisine yönelik bilgilendirmeler yapacağız. Nörolojik kaynaklı konuşma bozukluklarının arasında Parkinson da var. Bu sebeple burada hem bilinçlendirme faaliyeti kapsamında siz değerli öğrencilerimizi ve halkı bilgilendirmiş olacağız hem de Parkinson'a dair farkındalığı arttırmaya çalışacağız" dedi.

İlgiyle takip edilen seminerde Ar. Gör. Kıncal Parkinson hastalığının yanı sıra Parkinson ile mücadelede terapi, müdahale yöntemleri ve ilaç tedavisi gibi konular hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

"Parkinson: Yapabileceğimiz Daha Çok Şey Var" semineri katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 443 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim