• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 24 °C

Düzce Üniversitesi 700 Bin Kişiye Hizmet Verdi

Düzce Üniversitesi 700 Bin Kişiye Hizmet Verdi
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, 2023 yılında 700 bine yakın hastaya tedavi hizmeti verdi.

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, 2023 yılında 700 bine yakın hastaya tedavi hizmeti verdi.

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, 2023 yılında yaklaşık 465 bin ayaktan, 30 bin yatan, 19 bin günübirlik ve 183 bin acil olmak üzere toplam 700 bine yakın hastaya tedavi hizmeti verdi. Düzce'de en çok acil vakayı kabul eden Çocuk Acil Servisi, 2023 yılında 7 gün 24 saat hizmet verir duruma getirildi. Tadilattan geçirilerek kapasitesi arttırılan Çocuk Acil Serviste bir yılda 66 bin çocuğa hizmet verildi.

140 bin il dışından hasta başvurdu

Düzce'den, bölgeden ve ülkemizin her bölgesinden vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunan Tıp Fakültesi Hastanesi; başta Zonguldak, İstanbul, Sakarya, Bolu olmak üzere şehir dışından yaklaşık 140 bin başvuru aldı.

Kapasitesi arttırıldı

Artan hasta ihtiyacını karşılamak, Düzce ve bölgesine daha nitelikli sağlık hizmeti sunmak adına hasta katları tadilatta alındı. Yenilenen yataklı servisler ile yatak kapasitesi 333'e ulaştı. Açılan 5 yataklı Nöroloji Yoğun Bakım Ünitesi ve 6 yataklı Solunum Yoğun Bakım Ünitesi ile Yoğun Bakım Ünitesi yatak kapasitesi arttırdı. Bakıma alınan Dahiliye Yoğun Bakım Ünitesi ile Anestezi ve Reanimasyon Yoğun Bakım Üniteleri ise 2023 yılında günümüz ihtiyaç ve beklentilerine uygun hale getirildi.

20 bin operasyon

En son teknolojinin kullanıldığı, modern donanımlı ameliyathanelerde bir yılda 20 bin hastaya uzman öğretim üyeleri ve sağlık personelleri tarafından başarılı operasyonlar gerçekleştirildi. 2023 yılında yaklaşık bin 400 bebek, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde dünyaya gözlerini açtı.

Son teknolojik gelişmeler ışığında en güncel uygulamaları hayata geçiren Endoskopi Ünitesi'nde ise 18 binden fazla endoskopi, kolonoskopi, ERCP ve Bronkoskopi işlemi yapıldı. Bilgi teknolojileri altyapısı ve güçlü kadrosu ile bölgede öncü olmaya devam eden Kardiyoloji Anabilim Dalı bünyesindeki Anjiyografi Laboratuvarında 5 bin 500 girişimsel işlem gerçekleştirildi.

İl dışı sevklerin önüne geçildi

Kanser tanısı almış olan hastaların takip ve tedavilerinin planlandığı günübirlik Onkoloji Ünitesi'ne, 2023 yılında 23 binden fazla hasta başvurdu. Erişkin hastalarının yanı sıra Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı bünyesinde açılan Çocuk Kemoterapi Ünitesi ile il dışı sevklerin önüne geçildi. Çocuklar için izole, sakin ve modern bir ortamda planlanan Kemoterapi Ünitesi'nde tüm solid tümörler ve lösemilerin tedavisi verilmeye başlandı.

7/24 diyaliz hizmeti

Yedi gün yirmi dört saat prensibiyle çalışan, hem düzenli kontrole gelen hastalara, hem yatan hastalara, hem de acile başvuran hastalara kesintisiz hizmet veren Diyaliz Ünitesi'nde ise 10 binden fazla işlem uygulandı.

Plazma aferez ve aferez ünitesi açıldı

Bölgede daha önce olmayan Hematoloji, Nefroloji ve Nöroloji hastalıklarında ihtiyaç duyulan Plazma Aferez ve Aferez Ünitesi 2023 yılında ruhsatlandırılarak hizmete girdi. 7 gün 24 saat hizmet veren ünitede gerçekleştirilen trombosit aferez işlemi ile hematolojik hastaların ihtiyacı olan trombosit süspansiyonu hazırlama işlemleri yapılmaya başlandı.

İnme merkezi ruhsat aşamasında

Altyapı çalışmaları tamamlanan İnme Merkezi ruhsatlandırma aşamasına gelerek 2024 yılı içerisinde tam anlamıyla faaliyete geçirilmesi planlanıyor. İnme Merkezi'nin açılması ile birlikte Akut serebrovasküler hastalıkların acil müdahale ve tedavisi için gerekli acil anjiyografik ve trombolik tedavi hizmetine başlanarak Düzce'deki önemli bir eksiklik de giderilmiş olacak.

Beyin anjiyosu ile doğru tanı ve tedavi

Öte yandan beyindeki kan damarlarının çok detaylı, net ve doğru bir şekilde görüntülenmesine imkan sağlayan yöntemlerden biri olan beyin anjiyosu ile ilgili girişimsel işlemler de Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde başladı. Beyin kan damarlarındaki anormallikleri inceleyebilmek için uygulanan bu görüntüleme yöntemi hastalara doğru tanı koymanın yanında tedavi imkanı da sağlıyor.

Aritmi merkezi hizmete girdi

Yine kalp ritim bozukluğu belirtileri gösteren kişilerin tanı ve tedavisinin yapılacağı Aritmi Merkezi de 2023 yılında hizmete girdi. Merkezde acil servislere ve polikliniklere en sık başvuru sebeplerinden biri olan kalp ritim bozukluklarının tanısını, tespitini ve tedavisini sağlayan invazif tanı ve tedavi yöntemleri uygulanıyor.

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, 2024 yılında da Düzce ve bölgesine daha kaliteli ve modern sağlık hizmetini vermeyi hedefliyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 584 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim