• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 23 °C

Genel Cerrah Suat Evirgen: “Guatr Ameliyatı Sinir Monitörizasyon Cihazı İle Daha Güvenli”

Genel Cerrah Suat Evirgen: “Guatr Ameliyatı Sinir Monitörizasyon Cihazı İle Daha Güvenli”
Guatr ameliyatı sonrası sesinin kalıcı olarak kısılmasından endişelenen hastalar, ameliyatta kullanılan sinir monitörizasyon cihazı sayesinde ses telleri...

Guatr ameliyatı sonrası sesinin kalıcı olarak kısılmasından endişelenen hastalar, ameliyatta kullanılan sinir monitörizasyon cihazı sayesinde ses telleri zarar görmeden sağlığına kavuşuyor.

Cihazın bulunduğu Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Genel Cerrah Suat Evirgen, "Bu cihazla birlikte artık guatr ameliyatları ses telleri açısından gayet güvenli şekilde yapılıyor" dedi.

'Ses tellerinde sıkıntı olacak mı? Konuşamayacak mıyım?" şeklindeki korkulara son

Boyunda şişlik, çarpıntı, terleme ve yutma güçlüğü gibi şikayetlerle başvuran hastaların endokrinoloji ve dahiliye uzmanları tarafından ilaçla tedavi edebildiğini bunların ancak yüzde 15 kadarı için ameliyat kararı anlatan Suat Evirgen, "Hastalar polikliniğe gelip ameliyat kararı alındığında her zaman bir korku yaşıyorlar. "Ses tellerinde sıkıntı olacak mı? Gelecekte konuşamayacak mıyım?" şeklinde korkular yaşıyorlar. Günümüz teknolojisinin ilerlemesiyle birlikte ameliyat anında siniri tespit eden bir cihaz gelişti. Sinir monitörizasyon cihazını hastanemize temin ettik. Bu cihazla birlikte artık guatr ameliyatları ses telleri açısından gayet güvenli şekilde yapılıyor. Örnekleri de fazlasıyla var" diye konuştu.

Evirgen'in 100'ün üstünde ameliyat ettiği hastalarından Sündüz Kargulu da, yere eğilmekte bile güçlük çektiği guatr sorununu sesinde kısılma yaşamadan atlattığını söyledi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 532 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim