• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 24 °C

Hamilelikten korunmada en sık kullanılan yöntem %25.5 ile...

Hamilelikten korunmada en sık kullanılan yöntem %25.5 ile...
Araştırma şirketi A.C. Nielsen verilerine göre Türkiye’de 2016’da 98 milyon, 2017’de ve 2018’de 113’er milyon adet prezervatif satıldı. Aile planlamasında en sık kullanılan yöntem ise %25.5 ile...

Araştırma şirketi A.C. Nielsen verilerine göre Türkiye’de 2016’da 98 milyon, 2017’de ve 2018’de 113’er milyon adet prezervatif satıldı. Aile planlamasında en sık kullanılan yöntem ise %25.5 ile geri çekilme yöntemi. Sınırlı etkisine rağmen bir türlü düşme eğilimine girmeyen geri çekilmeyi, %16.8 ile rahim içi araç, %15.8 ile prezervatif, %9.4 ile tüplerin bağlanması, %4.6 ile de doğum kontrol hapları izliyor. Diğer yöntemlerden farklı olarak, prezervatif cinsel yolla bulaşan hastalıklardan da koruyor. Batı ülkelerinde prezervatif tercihi %60-80’leri buluyor.

Ülkenin ilk prezervatif markasını da barındıran Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Kişisel, Ev Bakım ve Uluslararası Pazarlardan Sorumlu Pazarlama Direktörü Sıla Çallı, “Korunmada geleneksel yöntemler hâlâ en çok kullanılanlar arasında yer alıyor. En güvenli korunma yönteminin daha gidecek çok yolu var” dedi.

Araştırmaların Türk erkeklerinin prezervatifi ‘bariyer’ olarak gördükleri için kullanmaktan kaçındıklarını ortaya koyduğunu belirten Çallı, “Erkekler prezervatif kullanmaktansa, geri çekilme gibi geleneksel yöntemleri uygulamayı veya korunmayı kadına bırakmayı tercih ediyor. Aslında geri çekilme bir korunma yöntemi değil. Ama ‘Bana bir şey olmaz, ben kendimi kontrol edebilirim’ düşüncesi ağır basıyor” dedi. Prezervatifi 20-34 yaşlarındaki erkeklerin daha çok tercih ettiğini anlatan Çallı, “En çok geciktiricilisi tercih ediliyor. Ama tüketiciler giderek daha fazlasını vaat eden ürünlere yöneliyor” dedi.

YENİ HEDEF KADINLAR

Prezervatiflerin %63’ünün indirim marketleri ve süpermarketlerde satıldığını anlatan Çallı, “Ürünlerin %22’si eczanelerden alınıyor. Online satış oranımızın yaklaşık olarak %6 olduğunu söyleyebilirim. Prezervatifler %75 oranında erkekler tarafından satın alınıyor. Ancak parfümerilerin gelişmesiyle kadınlar da odak kitle olmaya başladı” dedi.

Mesude ERŞAN / Hürriyet

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5939 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim