• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 23 °C

İzmir’den Gelen Hasta Sağlığına Elazığ’da Kavuştu

İzmir’den Gelen Hasta Sağlığına Elazığ’da Kavuştu
Doğuştan ayak kısalığı bulunan ve aşırı kilosundan dolayı sorunlar yaşayan hasta Elazığ'da sağlığına kavuştu.

Doğuştan ayak kısalığı bulunan ve aşırı kilosundan dolayı sorunlar yaşayan hasta Elazığ'da sağlığına kavuştu.

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, deneyimli sağlık personeli, 5 yıldızlı otel konforundaki donanımı ve sağlık alanındaki son teknolojiye sahip cihazlarıyla dünya standartlarında hizmet veriyor. Elazığ ve çevre iller başta olmak üzere ülkenin her köşesinden hasta alan ve son bir yıl içerisinde 2 milyon vatandaşta hizmet veren Fethi Sekin Şehir Hastanesi, başarılı operasyonlarıyla da dikkat çekiyor. İzmir'de yaşayan, doğuştan ayak kısalığı bulunan ve aşırı kilosundan dolayı ciddi sıkıntılar çeken Ümit Can Aykol, hastanenin Gastroenteroloji Cerrahi Kliniğine başvurdu. Uzm. Dr. Sadık Keşmer tarafından muayene edilen hastaya obezite cerrahisi uygulanmasının fayda sağlayacağı düşünüldü ve bu durum hasta ile paylaşıldı. Hastaya başarılı bir "Bariatrik Cerrahi (obezite cerrahisi)" ameliyatı yapıldı.

Ameliyat hakkında bilgi veren Dr. Sadık Keşmer "Ümit Bey, bariatrik cerrahi dediğimiz obezite cerrahisi için İzmir'den bize başvurdu. Kendisi hastanemizin imkanlarını araştırmış, özellikle gastroenteroloji cerrahisi kliniğimizin olduğunu ve çalışmalarımızın başarısını öğrenmiş. Hastamızın ayağında kısalık var. Kilo alınca ayağındaki protezleri dar gelmeye başlamış ve buna bağlı problemler yaşamış. Ek sağlık problemleri de olan hastamız bize güvendi, biz de başarılı bir operasyonla cerrahisini gerçekleştirdik, tüp mide ameliyatı yaptık kendisine. İnşallah bundan sonraki süreçte daha sağlıklı bir hayat kendisini bekliyor. Sağlık probleminin gerileyeceğini düşünüyoruz. Hastamızı taburcu ettik ve memleketi İzmir'e sağlıkla uğurladık" dedi.

Obezite cerrahisinin herkese uygulanmadığını bazı kriterleri olduğunu ifade eden Keşmer, "Bariatrik cerrahi denildiğinde akla obezite cerrahisi gelir. Cerrahide, tokluk hissinin artırılması, az besin alınması ve besin emiliminin azaltılması amacıyla mide ve ince bağırsak gibi sindirim sistemi organlarında bazı değişiklikler yapılır. Bariatrik cerrahi; fazla kilo problemi olan, 18 yaş üstü ve 65 yaş altı, cerrahi uygulamaya engel bir sağlık sorunu olmayan ve kriterleri taşıyan kişilere uygulanabilir" diye konuştu.

Başarılı bir ameliyat geçiren Ümit Can Aykol ise " İzmir'den geldim buraya. Sadık hocayı duyduk ve Cerrahi Gastroenteroloji uzmanı olduğunu öğrendik. Benim doğuştan ayakta bir kısalığım mevcut. Aynı zamanda da kilo sorunlarım mevcuttu. Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesini seçtik, kendimizi onlara emanet ettik. Gayet de memnunuz, bu tür sıkıntılar yaşayan herkesin mutlaka bir uğrayıp muayene olmasını bekleriz" şeklinde konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 483 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim