• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Sağlık-sen Genel Başkanı Doğan: “Hemşireler Hak Ettiği Ücreti Almalı”

Sağlık-sen Genel Başkanı Doğan: “Hemşireler Hak Ettiği Ücreti Almalı”
Şubat ayında yapılacak Hemşirelik Çalıştayı'nın hazırlık toplantısında konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, "Hemşirelerimiz aşırı...

Şubat ayında yapılacak Hemşirelik Çalıştayı'nın hazırlık toplantısında konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, "Hemşirelerimiz aşırı iş yükü altında çalışıyor. Bu yoğun çalışmaya karşı hemşirelerimizin hak ettiği ücreti almasını talep ediyoruz. Nöbet ücretleri, ek ödemeleri ve maaşları artırılmalı. Bu yüzden Türkiye Yüzyılı'na yakışır bir Hemşirelik Kanunu'nun bir an önce hazırlanarak yürürlüğe girmesini istiyoruz" dedi.

Hemşirelerin özlük, sosyal ve ekonomik haklarının hak ettiği seviyeye gelmesi için atılacak adımların tüm boyutlarıyla masaya yatırılacağı Hemşirelik Çalıştayı'nı Şubat ayı içerisinde yapacak olan Sağlık-Sen, bu doğrultuda ön hazırlık toplantısı gerçekleştirdi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, Sağlık-Sen hukuk danışmanları, akademisyenler, sahada görevli hemşire ve alanında uzman isimlerin katıldığı toplantıda, kamuda hizmet veren hemşirelerin sorunları hakkında değerlendirilmeler yapılarak mevcut durum tespit edildi.

Halihazırda yürürlükte olan Hemşirelik Kanunu'nun ve bağlı olarak çıkarılan yönetmeliklerin çözüm üretmekten uzak kaldığının ve fiili durumu karşılamadığının vurgulandığı toplantıda, günün şartlarına uygun olarak mevzuat düzenlemesi yapılması ve bu yönde iş yükü planının, ödeme dengesinin, kariyer basamaklarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiği vurgulandı.

"Türkiye Yüzyılı'na yakışır bir hemşirelik kanunu istiyoruz"

Toplantıda konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, mevcut Hemşirelik Kanunu'nun günümüz şartlarında işlevselliğini yitirdiğini söyledi.

Öncelikli hedeflerinin yeni bir Hemşirelik Kanunu olduğunu dile getiren Genel Başkan Doğan, "Bugün sahaya baktığınızda serviste görevli hemşire arkadaşımız kendi alanında yüksek lisansını yapmış, doktorasını tamamlamış, alanında, branşında eğitimini almış ancak yaptığı işin, aldığı ücretin bununla hiçbir bağlantısı yok. Hemşirelik alanında uluslararası standartlara uygun olarak branşlaşma yapılmalı, uzmanlıklarına uygun olarak çalışma şartları sağlanmalı, akabinde ücret politikası da buna göre yeniden düzenlenmelidir. Hemşirelerin mesleki anlamda aldıkları sorumlulukların sınırları net olarak belirlenmeli, aldığı riske karşı korunmalı. Hemşirelerimiz aşırı iş yükü altında çalışıyor. Bu yoğun çalışmaya karşı hemşirelerimizin hak ettiği ücreti almasını istiyoruz. Nöbet ücretleri, ek ödemeleri ve maaşları artırılmalı. Yani hemşiremizin emeğinin karşılığını, döktüğü alın terinin ücretini istiyoruz. Bilindiği üzere hükümet iş kanunlarının ve 4688 sayılı yasanın değiştirilmesi için çalışma yürütüyor. Sağlık sistemimizin en önemli unsuru olan hemşirelerimiz içinde gereken adım atılmalı. 1954 yılında çıkarılan 6283 sayılı Hemşirelik Kanunu'nda artık bir reform kaçınılmazdır. Bu yüzden Türkiye Yüzyılı'na yakışır bir Hemşirelik Kanunu'nun bir an önce hazırlanarak yürürlüğe girmesi en öncelikli hedeflerimiz arasında" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 445 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim