• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 16 °C

Serebral Palsi Hastası Çocuklar İçin Ultrasonografi Eşliğinde ’Botulinum Toksin Uygulaması’ İzmir Şehir Hastanesinde Başladı

Serebral Palsi Hastası Çocuklar İçin Ultrasonografi Eşliğinde ’Botulinum Toksin Uygulaması’ İzmir Şehir Hastanesinde Başladı
İzmir Şehir Hastanesinde ultrasonografi eşliğinde uygulanmaya başlanan botulinum toksin, serebral palsi tanılı çocuklarda, motor kasların kontrolsüz aşırı...

İzmir Şehir Hastanesinde ultrasonografi eşliğinde uygulanmaya başlanan botulinum toksin, serebral palsi tanılı çocuklarda, motor kasların kontrolsüz aşırı kasılması olarak bilinen spastisite için büyük önem taşıyor.

Spastisite tedavisinde, girişimsel olmayan ve girişimsel olan birçok yöntem bulunuyor. Serebral palsi hastası bazı çocuklarda eklem hareketlerinde, yürümede, kişisel bakımlarında ve günlük yaşam aktivitelerini yerine getirmede önemli bir engel oluşturan spastisite uzman hekimler tarafından değerlendiriliyor ve tedavi edilmesi gereken çocuklara hangi tedavi seçeneğinin en uygun yöntem olduğu belirleniyor.

Botulinum toksin uygulamasının spastisite tedavisinde kullanılan çok etkili yöntemlerden biri olduğunu ifade eden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği'nden Prof. Dr. Şeniz Akçay; "Ultrasonografi eşliğinde Botulinum toksin, istemsiz ve aşırı kasılan kas gruplarına uygulanan, belirlenen kaslara ve bölgeye göre dozların ayarlanabildiği bir tedavi seçeneğidir. Ultrasonografi eşliğinde uygulanmasını yoğun fizyoterapi gibi ek tedaviler ile destekliyoruz bu sayede iyileşme sürecini hızlandırarak çocukların kendi ihtiyaçlarını karşılayacak duruma gelmelerinde büyük katkı sağlayabiliyoruz." dedi.

Botulinum toksin enjeksiyonu uygulamalarında ultrasonografi kullanımının önemine değinen İzmir Şehir Hastanesi FTR Kliniği İdari Sorumlusu Doç. Dr. Buğra İnce; "Ultrasonografi eşliğinde yapılan işlemlerde kasların çok daha doğru bir şekilde tespit edilmesinin yanında, ultrasonografinin özel bir enjeksiyon tekniğine izin vermesi ve bu sayede çok daha az toksinle çok daha etkin bir tedavinin sağlanmasının mümkün olduğunu belirten İnce, İzmir Şehir Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kliniği olarak bu özellikli işlemleri uygulamaya başladık." dedi.

İzmir Şehir Hastanesi, ileri tıp tedavileri ve uzman kadrosuyla ile alanında öncü bir rol üstlenmeyi sürdürüyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 777 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim