• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 28 °C

Sivas’ta Bir İlk, O Yöntemle Sağlığına Kavuştu

Sivas’ta Bir İlk, O Yöntemle Sağlığına Kavuştu
Sivas'ta ilk kez uygulanan kapalı Bypass yöntemiyle bir hasta sağlığına kavuştu.

Sivas'ta ilk kez uygulanan kapalı Bypass yöntemiyle bir hasta sağlığına kavuştu. Kapalı Bypass yöntemi hakkında uzmanı açıklamalarda bulundu.

Sivas'ta yaşayan S.K. (45) göğüs ağrısı şikâyetiyle Sivas Medicana Hastanesi Kalp Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kasım Doğan'a başvurdu. Yapılan tetkikler sonrası hastanın damarlarının tıkanıklık olduğu için ameliyata karar verildi. Sivas'ta ilk olarak Kapalı Bypass ameliyat olan S.K. çok kısa bir sürede sağlığına kavuşarak taburcu oldu. Kalp Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kasım Doğan, kapalı Bypass yöntemi hakkında açıklamalarda bulundu. Doğan, Kapalı Bypass ameliyatının Sivas'ta ilk kez uygulandığını ifade ederek, "Son zamanlarda kapalı Bypass gündemde. Bizde en son hastamızı Kapalı Bypass yöntemiyle ameliyat ettik. Kapalı Bypass yöntemi son yıllarda uygulanmaya başladı. Hasta için bir konfor sağlıyor. Hasta çok kısa sürede taburcu olabiliyor ve normal hayatına çok kısa sürede dönebiliyor. Bu yöntem her hastada uygulanamayabilir. Çok fazla kilosu olan ve göğüs duvarında deformiteleri olan insanlarda yapılamayabiliyor. Ama hastaların yüzde 80'ninde 90'nın uygulayabiliyoruz" dedi.

Bu yöntemle iyileşmesi süresi kısalıyor

Kapalı Bypass yöntemi sayesinde hastanın iyileşme süresinin kısaldığını ifade ederek, "Bu yöntemle hasta daha hızlı taburcu oluyor. Günlük hayata erken başlıyor. Yoksa yapılan ameliyat açıkla aynıdır. Aynı işlem yapılıyor. Çünkü göğüs kemiği kesilmediği için hastanın iyileşmesi daha çabuk oluyor. Göğüs kemiği kesildiği zaman bir süre iyileşmesi için beklememiz gerekiyor. O dönem tabi normal hayatı sınırlanmış oluyor. Ama kapalı yöntemle yaptığımız zaman hasta çok çabuk normal hayatına dönebiliyor. İlk kez bu yöntemle bir ameliyatı Sivas'ta yaptık. Genç bir hasta göğüs ağrısı şikayetiyle başvurdu. Yapılan tetkikler sonrası ameliyata karar verildi. Ameliyatı yaptık gayet başarılı geçti. Hastayı 3'üncü günde taburcu ettik" diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 469 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim