• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 18 °C

Ünlü Estetikçi Uyardı: "Göğüs Büyüklüğü Ciddi Sağlık Sorunlarına Yol Açabilir"

Ünlü Estetikçi Uyardı: "Göğüs Büyüklüğü Ciddi Sağlık Sorunlarına Yol Açabilir"
Ünlü estetikçi Prof. Dr. Hayati Akbaş, "Ortaya çıkan bu büyük meme, bu ağırlık vücudun dengesini bozar. Vücudun aksını bozar. Kadınlarda büyük...

Ünlü estetikçi Prof. Dr. Hayati Akbaş, "Ortaya çıkan bu büyük meme, bu ağırlık vücudun dengesini bozar. Vücudun aksını bozar. Kadınlarda büyük göğüsler sırt ağrısı, bel ağrısı, hijyen problemleri, boyun ve bel fıtığı gibi ameliyatlara kadar zaman zaman gidebilen ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir" dedi.

FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hayati Akbaş, kadınlarda ve kız çocuklarında yaşanan meme büyüklüğü ile ilgili bilgiler verdi. Prof. Dr. Akbaş, "Kız çocuklarında ve kadınlarda bazen meme yapısı bazen normalin çok üzerinde bir gelişim gösterebilir. Bazen olur ki 12 -13 yaşında çocuklarda çok büyük bir meme gelişimi söz konusu olabilir. Sebebi bilinmeyen bir nedenle, hormonal veya başka bir nedenle meme büyüklüğü ortaya çıkmış olabilir. Bu durumda mutlaka tedavi edilmesi gereken bir durum olduğu unutulmamalıdır. Ortaya çıkan bu büyük meme, bu ağırlık vücudun dengesini bozar. Vücudun aksını bozar. Kadınlarda büyük göğüsler sırt ağrısı, bel ağrısı, hijyen problemleri, boyun ve bel fıtığı gibi ameliyatlara kadar zaman zaman gidebilen ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Meme büyüklüğü olan bir kadın sadece görüntü yönünden bir rahatsızlık duymaz, aynı zamanda yaşadığı durum nedeniyle ciddi sağlık sorunları yaşar. Normalde estetik meme büyültme operasyonunu 18 yaşından önce önermeyiz. 18 yaş ve ergenlik tamamlansın ondan sonra meme büyültme yapılabilir deriz. Bunu estetik amaçlı yapılan ameliyatlar için söylüyorum. 13 yaşında da olsa 75 yaşında da olsa normal çok büyük bir göğüs var ve bedenin aksını bozuyor ise sağlık sorunlarına yol açmışsa mutlaka cerrahi yöntemle tedavi edilmelidir. Meme o bedenle uyumlu hale getirilmelidir. Ameliyatlar zor ameliyatlar değil. Tam tersine vücuttaki o ağırlık yükünü ortadan kaldırdığı için kişinin özgüvenini ve sağlığını kazanmasına yardımcı olur" diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 708 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim