• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 20 °C

Uzmanlardan Selülitle Mücadelede Arılı Doğal Çözüm Tavsiyesi

Uzmanlardan Selülitle Mücadelede Arılı Doğal Çözüm Tavsiyesi
Kadınların sıkça karşılaştığı cilt sorunlarından biri olan selülit ve çatlaklar için uzmanlar, doğal olarak arı zehri ile hazırlanmış formüllerin...

Kadınların sıkça karşılaştığı cilt sorunlarından biri olan selülit ve çatlaklar için uzmanlar, doğal olarak arı zehri ile hazırlanmış formüllerin bu problemi hafifletmede etkili bir rol oynadığını söyledi.

Selülitin genellikle portakal kabuğu görünümü ile karakterize edilen ve bacaklar, kalça, karın ve üst kol gibi bölgelerde görülen bir cilt problemi olduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Zekai Kutlubay, sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz ve cilt bakımı gibi yaşam tarzı değişikliklerinin, selülit oluşumunu önlemek için bilinen etkili yöntemler olduğunu söyledi. Kutlubay, arı zehri gibi doğal bileşenleri içeren cilt bakım ürünlerinin de son yıllarda popüler hale geldiğine dikkati çekerek, "Arı zehri, içeriğindeki bileşenleri sayesinde selülit görünümünün giderilmesinde etkili bir rol oynar" dedi.

Türkiye'nin arı zehri üreticisi BEE'O Genel Müdürü Arı Ürünleri Uzmanı Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı ise selülitin neden olduğu dolaşım bozuklukları, portakal kabuğu görünümü ve inflamasyona karşı, arı zehrinin içeriğindeki hyaluronidazlar sayesinde, uygulandığı bölgede etkili bir şekilde derinlere nüfuz ettiğini söyledi. Samancı, "Selülit genellikle inflamasyonla ilişkilidir ve arı zehrinin içeriğindeki bileşenler, proinflamatuar sitokinlerin salınımını önemli ölçüde baskılayarak inflamasyonun gelişimini engelleyici etki gösterir. Özellikle, arı zehrinin ana bileşeni olan mellitin, inflamasyonu düzenleyerek ilgili sinyal yolaklarını etkileyerek ve inflamasyonu azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca, mellitin ve apaminin düz kasları uyarıcı etkileriyle dolaşım sistemi uyarılır ve kan akışında artış sağlanır. Artan kan akışıyla birlikte, kolajen ve elastin üretimi teşvik edilerek, arı zehrinin uygulandığı cilt bölgesinde, doğal olarak selülit görünümünde azalma ve pürüzsüz bir görünüm sağlamak mümkündür" ifadelerine yer verdi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 325 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim