• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 16 °C

Yeni Nesil Dolgular Doğal Görünüm Sağlıyor

Yeni Nesil Dolgular Doğal Görünüm Sağlıyor
Yaşın ilerlemesiyle birlikte ciltte sarkmalar meydana gelebiliyor. Bu soruna karşı başvurulan yeni nesil yüz gençleştirme teknikleri; özellikle boyun, yüz,...

Yaşın ilerlemesiyle birlikte ciltte sarkmalar meydana gelebiliyor. Bu soruna karşı başvurulan yeni nesil yüz gençleştirme teknikleri; özellikle boyun, yüz, dekolte bölgesi ve el üzeri gibi ihtiyaç duyulan bölgelere uygulanabiliyor. Geliştirilen akıllı dolguların cildin kolajen üretimini artırmaya yardımcı olduğunu söyleyen Medicana Sağlık Grubu Dermatoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Sıla Şeremet, "Özellikle kemik çökmeleri, yağ ve bağ doku kayıpları olan ciltlerde yeni nesil biyostimülan dolgulara sıkça başvuruluyor" dedi.

Son yıllarda geliştirilen yeni nesil dolgu uygulamalarında, hastaların sıklıkla şikayetçi olduğu yüzde şişlik ve yapay görünüme daha az rastlanıyor. Medicana International İzmir Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Sıla Şeremet, "Özellikle kemik çökmeleri, yağ ve bağ doku kayıpları olan ciltlerde yeni nesil dolgu uygulamalarına oldukça sık başvuruluyor. İhtiyaca göre hyaluronik asit dolgular tercih edilebiliyor. Şişlik görünümü daha az olan yeni nesil biyostimülan dolgulara da tedavi amaçlı başvuruluyor" ifadelerini kullandı.

"Sarkmayı önlemeye yardımcı olur"

Doç. Dr. Sıla Şeremet, yeni nesil dolguların kolajen üretimini aktive ederek ciltte toparlanma ve yaşlanmaya karşı etki sağladığını belirterek, özellikle boyun, yüz, dekolte bölgesi, el üzeri gibi ihtiyaç duyulan bölgelerde uygulandığını belirterek sözlerine şunları ekledi:

"Ameliyatsız yüz germe tekniklerinin en yaygın türlerinden biri mineral ve akıllı dolgu uygulamaları. Bu dolgular; yüzünde lifting ve sıkılaşma isteyen hastalar için uygundur. Bu dolguların en önemli özellikleri, yüksek bir kaldırma etkisi sağlayarak hem dolgunluk vermesi hem de cildin doğal kolajen miktarını artırmasıdır. Bu dolgulardan biri olan mineral dolgu, cilt dokusunu kaldırma kapasitesi en yüksek dolgudur ve cilt altında kolajen yapımını sağlar. Bu özellikleri nedeniyle genç hastalarda cildin yenilenmesini sağlarken, orta ve ileri yaşlarda ise kolajeni uyarır, yüz dokularının gerginliğini sağlar ve sarkmayı önlemeye yardımcı olur. Etki süresi 12-18 ay olan mineral dolgu, el cildinin ve boynun gençleştirilmesi için de kullanılır."

Etkisi dört yıla kadar uzayabilir

Doç. Dr. Şeremet, yeni nesil uygulamalardan biri olan akıllı dolgularla ilgili ise şu bilgileri verdi:

"Mikrokürelerden oluşan akıllı dolgular, daha fazla kolajen üretimini teşvik eder. Dolgu etkisini oluşturacak olan madde, deri içinde dağılmış dolgu partikülleridir. Bu partiküller değişik hacimlerde kolajen oluşumunu sağlar. Kolajen oluşumu bir aydan başlayıp dördüncü aya kadar artarak devam eder. Etkisi dört yıla kadar devam edebilir."

Yaz ya da kış mevsiminde uygulanabilen yeni nesil dolguların yüzde iz, şişlik gibi etkilerinin daha az olduğuna değinen Doç. Dr. Şeremet, kişinin cilt hassasiyetine göre değişmekle birlikte, uygulamadan kısa bir süre sonra sonra iş ve sosyal hayata dönülebildiğini ve makyaj yapılabildiğini söyledi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 437 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim