• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Hakkâri nefrolog çıkmazında!

Hakkâri nefrolog çıkmazında!
Hakkâri Devlet Hastanesi'nde tüm branşlarda doktor var, bir tek nefrologlar kaçıyor. Geçici gelen doktor da bugün dönüyor.

Hakkâri Devlet Hastanesi’nin (HDH) nefrolog sorunu yılan hikâyesine döndü. Hastane, diğer branşlarda sıkıntı çekmemesine rağmen böbrek hastalıkları uzmanı söz konusu olduğunda makûs talihini bir türlü yenemedi. Bugüne kadar yalnızca bir kez o da üç ay boyunca nefroloji, yani böbrek hastalıkları uzmanına sahip olan hastaneye o günden sonra bir daha kadrolu bir nefroloji uzmanı gelmedi. Medyada çıkan haberler üzerine Sağlık Bakanlığı tarafından geçici görevlendirmeyle Mersin’den atanan nefrolog bugün mesai saati bitiminde kentten ayrılacak. Hastanenin başhekimi Dr. Emre Sahillioğlu ise Türkiye’de nispeten az nefrolog bulunduğunu, onların da Hakkâri’yi tercih etmediğini söylüyor.

İkinci gün gitti
Hakkari Devlet Hastanesi’nin 50 kadrosu bulunuyor. Başhekim’in verdiği bilgiye göre iki- üç kişi dışında bütün hekimler hizmet yükümlüsü. Ancak hastanede nefroloji bölümünün kurulmasıyla birlikte gündeme gelin hekim açığı sorunu çözülemiyor. Bakanlık tarafından yaklaşık bir buçuk yıl kadar önce atanan ilk nefrolog kente geldi ve göreve başladı. Ancak üç ay sonunda sağlık maluliyeti gerekçesiyle başka bir hastaneye atanmayı talep etti. Bu talep kabul edildi. Ancak bakanlık genelde iki ayda bir yapılan kadro dağıtımında Hakkâri’yi hiç unutmadı ve her atama döneminde kente bir nefrolog gönderdi. Son çalışan nefrologdan sonra bugüne dek Hakkâri’ye dört kez hekim atandı. Ancak bu hekimlerden üçü göreve hiç başlamadı. Böylece nefroloji bölümü altı aydan fazla bir süre hekimsiz kaldı.

Sağlık Bakanlığı bu arada aralık ayında medyada çıkan haberler üzerine Mersin Devlet Hastanesi’nden geçici görevle nefrolog Dr. Halil Yılmaz’ı Hakkâri’ye gönderdi. Ocak ayı başında yapılan 42. dönem atamalarında Sağlık Bakanlığı yine üzerine düşeni yaptı ve dördüncü hekimi de atadı. Son atanan hekim yaklaşık iki hafta önce kente geldi. Kente gelmesi bile heyecan yaratan hekim ne yazık ki işbaşı yaptı ve ikinci gün memuriyetten ayrılış dilekçesi vererek kentten ayrıldı.

Mersin’den geçici görevlendirme ile gelen hekimin görev süresi ise bugün mesai bitiminde doluyor. Başhekim Sahillioğlu, Pazartesi gününden itibaren 26 böbrek hastasının yeniden nefrologsuz kalacağını belirtiyor ve Sağlık Bakanlığı’nın yılmadan yeni atama yapmasını istiyor.

Nefrolojideki sorun ne?
Hakkâri Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Emre Sahillioğlu, başka bir bölümde hekim açığı bulunmadığını söylüyor. Başhekim Sahillioğlu, yan dal olarak nitelediği nefrolojide hekimlik ve uzmanlık süresinin üzerine iki yıl da okumak gerektiğini belirterek, dolayısıyla nefrolog çıkmış bir hekimin Hakkâri’yi tercih etmediği yönündeki ifadenin tek kabul edilebilir açıklama olduğunu ifade ediyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2551 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim