• BIST 8779.01
  • Altın 2238.031
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1031
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Hamilelikte cinsel ilişki pozisyonları

Hamilelikte cinsel ilişki pozisyonları
Sağlıklı gebeliklerde, anne adayı kendini rahat hissettiği her dönemde cinsel ilişkide bulunabilir. Hamilelikte cinsel ilişki pozisyonları da anne adayının konforuna göre ayarlanmalıdır.

Hamilelikte cinsel ilişki pozisyonları, şayet anne adayının gebeliği riskli değilse, gebelik sağlıklı seyrinde devam ediyorsa, kadın doğum uzmanı cinsel ilişkiyi yasaklamamışsa araştırılmalıdır. Aksi halde riskli gebeliklerde cinsle ilişkide bulunmak sakıncalı olabilir. Bunun dışında sağlıklı gebeliklerde, anne adayı kendini rahat hissettiği her dönemde cinsel ilişkide bulunabilir. Hamilelikte cinsel ilişki pozisyonları da anne adayının konforuna göre ayarlanmalıdır.

Östrojen ve progesteron seviyeleri yükseldiğinde, libidoyu artıran vücudunuzdaki değişikliğe neden olurlar. Özellikle östrojen, uterusunuza (ve tüm pelvisinize) kan akışını artırmak gibi hamilelikle ilgili fonksiyonlara hizmet eder, ayrıca vajinal yağlanmayı artırır ve göğüslerinizdeki ve meme başınızdaki hassasiyeti artırır. Fakat aynı hormonlar, özellikle başta mide bulantısı ve yorgunluk sizi tamamen farklı bir nedenden ötürü yatağa gönderebildiğinde karşı karşıya gelebilir.

Cinsiyet denklemindeki X faktörü, değişim halindeki ruh halleriniz ve değişen vücudunuz arasındaki ilişki: Her kadının hamileliği benzersiz olduğu gibi, her hamile kadının cinsel yönü de öyle. Ruhunuz isteklidir ancak korkular veya yanlış bilgi sizi geri alıyorsa, bu tavsiyeler rahatlamanıza yardımcı olabilir.

Özellikle birinci trimesterde, bazı kadınların cinsel ilişkide kanaması yaşaması oldukça yaygındır. Bunun nedeni, serviks içindeki kılcal damarların normal şişmesi, seks sırasında tahriş olduğunda patlayabilir. Böyle lekelenme veya kanama genellikle endişe etmeniz gereken bir şey değilse de, bunu doktorunuza veya ebenizden  bildirmelisiniz.

Dahası, normalde bebeği seks sırasında incitme şansı yoktur, çünkü amniyotik sıvı ve rahim ağzınız onu korur. Ancak dikkat: Oral seks yapıyorsanız, eşiniz vajina içine hava üflememeli, çünkü hamilelik sırasında bir hava kabarcığının kan damarını tıkamasına neden olabilir.

1) Hamilenin baba adayının üstüne oturarak yer aldığı pozisyon

Bu pozisyon, anne adayının en rahat ettiği pozisyonlardan biridir. Gebelik için oldukça güvenli bir pozisyon olmakla beraber, kramp gibi sorunlar söz konusu olmaz. Anne adayı, babanın üzerine rahat bir şekilde oturur ve vücut hareketlerini kendine göre ayarlayabilir.  Anne adayı bu pozisyonda elleriyle baba adayının dizlerinden destek alarak, iniş ve kalkışlarını kolaylaştırıp kendi vücut ağırlığına göre rahatça ayarlayabilir. Bu pozisyonda kontrolün büyük bir kısmı anne adayındadır.

2) Anne adayının baba adayının üstüne ters oturarak yer aldığı pozisyon

Rahat bir pozisyon olan bu cinsel ilişki pozisyonunda, anne adayı erkeğin üzerine ters oturur. Kadın eş, oldukça rahattır ve hareket kontrolünü sağlar. Kendi ağırlığını kendi ayarlayarak iniş ve kalkışlarını düzenler.  Hamilelikte cinsel ilişki pozisyonları kapsamında oldukça güvenlidir ve çiftler tarafından yaygın olarak tercih edilir.

3) Kaşık pozisyonu

Hamilelikte cinsel ilişki pozisyonları: Gebelik dönemi süresince özellikle anne adayının karnı büyümeye başladığında en güvenilir ve rahat pozisyonlardandır. Kaşık pozisyonunda çift  fazla enerji de sarf etmeden cinsel ilişkiyi yaşayabilir. Kaşık pozisyonunda, rahatlık ön plandadır.

4) Çiftlerin bacaklarını kullanarak oluşturdukları makas pozisyonu

Hamilelikte cinsel ilişki pozisyonları: Anne adayı bu pozisyonda en az enerjiyi sarf eder. Oldukça güvenli bir pozisyondur.  Gebelik süresince tıbbi ve de fiziksel açıdan da güvenli bir cinsel ilişki pozisyonudur. Hamileliğin her ayında anne adayı rahat hissettiği sürece uygulanabilir.

5) Köpek pozisyonu

Hamilelikte cinsel ilişki pozisyonları: Hamilelikte cinsel ilişki pozisyonları olarak uygulanan, kadın eşin dizleri ve dirsekleri üzerinde olması gereken bu pozisyonda kontrol erkek eştedir. Bu farklı pozisyonda anne adayı elleri ve dizlerinin üzerinde eğilmiş olarak erkeğin ön tarafında yer alır. Anne adayının karnı büyüdükçe bu pozisyonda cinsel ilişki kurmak anne adayının denge sağlamasında zorlanacağı için zor olabilir.

6) Kurbağa pozisyonu

Hamilelikte cinsel ilişki pozisyonları: Baba adayının ön tarafında duran kadın eş, el bilekleri ve dizleri üzerinde durur. Kontrol baba adayındadır. Baba adayının kalçayı hafif yukarı yükseltmesi ile uygulanır.

Erkek eş kesinlikle cinsel ilişki sırasında sert hareketler yapmaktan kaçınmalıdır. Anne adayı herhangi bir rahatsızlık hissederse, kafasına yastık desteği sağlamalıdır. Ancak hassas bir pozisyon olduğu unutulmamalıdır. Erkek eş oldukça dikkatli olmalıdır.

Kaynak: https://gebelikse.com/

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 25734 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Gebe Kalmaya Karar Vermek - Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç Yazdı12 Kasım 2020 Perşembe 11:25
  • Ağrısız Doğum Nedir?05 Kasım 2020 Perşembe 17:55
  • Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi05 Kasım 2020 Perşembe 17:49
  • Çin Takvimiyle Bebeğin Cinsiyeti Anlaşılır mı?19 Eylül 2020 Cumartesi 13:55
  • Kıbrıs Tüp Bebek Çalışmaları Neden Popüler?10 Eylül 2020 Perşembe 14:32
  • Kürtaj Hakkında En Çok Merak Edilen Konular14 Mayıs 2020 Perşembe 10:44
  • Mikro TESE ameliyatı13 Mayıs 2020 Çarşamba 12:55
  • Kıbrıs Tüp Bebek Tedavisinde Başarı Oranları30 Mart 2020 Pazartesi 13:25
  • Gebelikte Korona Virüsü (COVID19)29 Mart 2020 Pazar 22:03
  • Ertesi Gün Hapı Nedir?22 Şubat 2020 Cumartesi 08:53
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim