• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Harput: Sağlık turizminde hayal peşinde koşmuyoruz

Harput: Sağlık turizminde hayal peşinde koşmuyoruz
Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa'da var olan zenginlikleri dünyaya anlatamadıklarını ve çok çalışarak hedefe varacaklarını dile getirdi.

Bursa, sağlık turizminde hak ettiği payı almak istiyor. Otomotivin Bursa'nın simgesi olmadığını belirten Vali Şahabettin Harput, "Bizim zenginliğimizi oluşturan bazı unsurları öteledik. Bursa'da her türlü modern hastane, uzman var. Biz bunları anlatamadık. Biz hayal peşinde değiliz. Sağlık turizminde hedefe ulaşacağız" dedi. Bursalı otel işletmecileri, Mudanya'da düzenlenen sağlık turizmi toplantısında bir araya geldi. Bursa'da sağlık turizminde geride kalınmaması gerektiğini belirten Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) Başkanı Mustafa Esgin, 23-26 Şubat 2012 tarihleri arasında Bursa 3. Sağlık Hizmetleri Fuarı'nın yapılacağını söyledi. Fuara Kosova Sağlık Bakanı'nın da geleceğini dile getiren Esgin, "Fuarın önümüzdeki yıllarda uluslararası boyut kazanmasını hedefliyoruz. Bu yüzden Balkan ülkelerinden bazı protokol üyelerimizi davet ettik. Yurt içindeki ve yurt dışındaki ofislerimiz Bursa'nın enerjisini tanıtmanın heyecanını yaşıyor" dedi.

Bursa'da hem turizm hem de sağlık sektörünün unutulduğunu ifade eden BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, "Ne zaman ki artık krizler gelmeye başladı, hizmet sektörünün sanayi kadar değeri olduğunu anladık. Bunun sonucunda bu tarihsel liderliğimizi nasıl alırız diye Bursa'da çok iyi oteller kuruldu. Sanayide ne kadar teknoloji işin içine girerse ürün o kadar değerleniyor. 30 milyon turist gelen Türkiye'de Bursa, Trabzon ve Diyarbakır'ın gerisinde. Türkiye'de 12. sıradayız. Ülkenin ikinci ihracatçısı diye övünüyoruz ama turizmde geldiğimiz nokta bu" diye konuştu.

 

"OTOMOTİV BURSA'NIN SİMGESİ DEĞİLDİR"

 

Vali Şahabettin Harput, Bursa'nın ülkenin her alanda ilklerinin yaşandığı bir il olduğunu söyledi. Türkiye'nin 2023 yılında ilk 10 ülke, 2050 yılında ilk 3 ülke arasına girmeyi hedeflediğini söyleyen Harput, "Bursa biziz. Biz Bursa'ya aşığız. Çok fazla zenginliğe sahibiz. Bu imkanları iyi değerlendirmeliyiz. Termal Bursa'nın bir simgesidir. Tarih Bursa'nın bir simgesidir. Otomotiv Bursa'nın simgesi değildir. Otomotivle biz bir yerlere geldik ama bizim zenginliğimizi oluşturan bazı unsurları öteledik. Tek yönlü gitmeye başladık. Sahip olduğumuz bu zenginliklerin turizm şemsiyesi altında değerlendirilmesi açısından önemli bir hareket başlattık" açıklamalarında bulundu.

 

"DÜNYAYA KENDİMİZİ ANLATAMIYORUZ"

 

Bursa'nın Türkiye'de birçok harekete öncülük yaptığını ifade eden Harput, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Turistler bize gelmek istiyor. Onların aradığı her şey bizde var. Onlar her şeye cevap verecek tesisler istiyorlar. Yıllarca bunun hep sözünü ettik. Bugün bile Bursa'da bu tesisler yok. Medikal termal sağlık, dünyanın bir numaralı gündemine oturdu. Bütün ülkeler de kendi halkının sağlığı açısından büyük bütçeleri gündeme aldı. Neslin sağlıklı yaşlanması adına önemli harcamalar yapılıyor. Bursa'da her türlü modern hastane, uzman var. Belki 8'de 1'i fiyatına o Avrupa ülkelerinde yapılan tedaviler burada yapılabiliyor. Biz bunları anlatamadık. Bu çok önemli bir gerçek" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2704 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim