• BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 10 °C

Hastaların bilgileri bir 'SMS' ile iletilecek

Hastaların bilgileri bir 'SMS' ile iletilecek
Sağlık Bakanlığı'nca Ankara'da 14 Devlet Hastanesi'nde başlatılan "SMS" uygulamasıyla, hastaların muayene randevuları, tahlil sonuçları ve reçeteleri cep telefonlarına gönderiliyor


Sağlık Bakanlığı'nca Ankara'da 14 Devlet Hastanesi'nde başlatılan "SMS" uygulaması ile hasta randevuları, tahlil sonuçları ve hekim tarafından yazılan reçete bilgileri vatandaşların cep telefonlarına gönderiliyor.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Ankara 2. Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Furkan Erol Karabekmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanelerde dijital dönüşüm kapsamında kısa mesaj uygulamasının başladığını ve hastaların bu sistem üzerinden bilgilendirildiğini belirtti.

SMS uygulamasıyla hasta, personel ve hekimlerin işinin kolaylaştığını vurgulayan Karabekmez, "Merkezi Hekim Randevu (MHRS) sistemiyle, randevusu olan bir hastanın randevu tarihinden birgün önce cep telefonuna hatırlatma mesajı gönderiliyor. Sistem sayesinde randevulara uyumlar da yüzde yüze çıktı. Böylece vakit, insan ve cihaz israfının da önüne geçildi. Muayenesi olan bir hastanın muayeneden çıktıktan sonra reçete numarası da cep telefonuna gönderiliyor. Gelen mesaj sayesinde hasta ilacını eczaneden alabiliyor." diye konuştu.

Evde sağlık hizmeti hastaları da "SMS"le bilgilendiriliyor

Evde sağlık hizmeti alan hastaların da SMS ile bilgilendirildiğini aktaran Karabekmez, hastaların randevuları saat ve tarihlerinin de cep telefonlarına gönderildiğini hastaların muayene oldukları gün çıkmayan bazı tetkik ve tahlil sonuçlarının de cep telefonuna gönderildiğini kaydetti.

Karabekmez, "Hastaların tekrar hastaneyi aramalarına ya da sonuç almak için gelmelerine gerek kalmıyor. Cep telefonlarına, "Sonucunuz çıkmıştır, kontrole gelebilirsiniz" mesajı gönderiliyor." ifadesini kullandı.

"SMS" uygulamasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Karabekmez, şu bilgileri verdi:

"Bilgisayarlı tomografi ve ultrason çekimlerinin bazılarında hastaların aç gelmesi gerekiyor. Hastalar hastaneye geldiklerinde bunu unutmuş olabiliyorlardı. Ancak bu sistem sayesinde bunun da önüne geçmiş oluyoruz. SMS ile "yarın sabah aç olarak radyoloji kliniğine gelmeniz gerekiyor' şeklinde uyarı mesajı gönderiliyor. Böylelikle hem hastanelerdeki yoğunluğun önüne geçmiş oluyoruz hem de hasta memnuniyetini de son derece artırıyoruz. Hastalar, "benim saatim geldi mi?" ya da "sonucum çıktı mı?" gibi soruları yöneltmiyor. Hem hastaların hem de doktorların konforu arttı. İş yükünde de büyük bir azalma sağlandı. Var olan otomasyon sistemini daha aktif bir şekilde kullanmış oluyoruz."

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4360 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim